Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μαξίμου: Συμφωνία με Λαγκάρντ για ρύθμιση χρέους πριν τον Αύγουστο
Μαξίμου: Συμφωνία με Λαγκάρντ για ρύθμιση χρέους πριν τον Αύγουστο

Μαξίμου: Συμφωνία με Λαγκάρντ για ρύθμιση χρέους πριν τον Αύγουστο

Γι συμφωνία εντατικοποίησης «των τεχνικών συζητήσεων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος», κάνει λόγο η , στον απόηχο της ς του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός.

«Κατά τη χαιρετίστηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Από την πλευρά της, η κα Λαγκάρντ, έκανε νωρίτερα λόγο για συμφωνία να εργαστούν από κοινού η Αθήνα και το ΔΝΤ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταρ και να διασφαλιστεί η από τους Ευρωπαίους εταίρους

Οπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η είναι αναγκαία για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε, άλλωστε και ανακοίνωσή της, λίγο αργότερα:

«Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός σήμερα. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Υπογράμμισα, επίσης, ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη αργότερα φέτος. Ο και εγώ συμφωνήσαμε να εργασθούμε μαζί στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση