Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μαξίμου: Εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση
Μαξίμου: Εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση

Μαξίμου: Εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση

Είναι εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση και όλα θα κριθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ισχυρές από χώρες που από την αρχή ήταν αρνητικές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Κορυφής ενημερώθηκε χθες για την πρόταση που ουσιαστικά αποτελεί το «κοινό έδαφος» που λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, σήμερα συζητείται η για πρόγραμμα δύο χρόνων με κοινές προαπαιτούμενες δράσεις, που δεν θα χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζουν ή να προστίθενται καινούργια, ενώ μπήκε στο τραπέζι το θέμα του χρέους, το αναπτυξιακό πακέτο και η χρηματοδότηση του προγράμματος. Αντιθέτως, τονίζει το Μαξίμου, η πρόταση που απορρίφθηκε από το δημο προέβλεπε πακέτο προαπαιτουμένων για χρηματοδότηση μόλις 5 μηνών, νέα μετά, ενώ δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για το χρέος.

Οπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, «τo δημο, με ευθύνη συγκεκριμένων συστημάτων, γινόταν πάνω στο ερώτημα “ ή ”. Μάλιστα υποστήριζαν ότι αν βγει «όχι» αυτομάτως η χώρα θα έβγαινε από το και θα είχε ως νόμισμα τη ! Αυτό σήμερα δεν υφίσταται. Όλοι συζητούν αν θα βρεθεί λύση, ποιά θα είναι αυτή η λύση και πότε θα οριστικοποιηθεί».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση