Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μαξίμου: Εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση
Μαξίμου: Εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση

Μαξίμου: Εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση

Είναι εφικτή πλέον μια λύση και όλα θα κριθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ισχυρές από χώρες που από την αρχή ήταν αρνητικές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ενημερώθηκε χθες για την πρόταση που ουσιαστικά αποτελεί το «κοινό έδαφος» που λαμβάνει υπόψη το του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.

Σύμφωνα με το , σήμερα συζητείται η για δύο χρόνων με κοινές προαπαιτούμενες δράσεις, που δεν θα χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζουν ή να προστίθενται καινούργια, ενώ μπήκε στο τραπέζι το θέμα του χρέους, το αναπτυξιακό πακέτο και η του προγράμματος. Αντιθέτως, τονίζει το , η πρόταση που απορρίφθηκε από το δημοψήφισμα προέβλεπε πακέτο προαπαιτουμένων για μόλις 5 μηνών, νέα προαπαιτούμενα μετά, ενώ δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για το χρέος.

Οπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, «τo δημοψήφισμα, με ευθύνη συγκεκριμένων συστημάτων, γινόταν πάνω στο ερώτημα “ευρώ ή δραχμή”. Μάλιστα υποστήριζαν ότι αν βγει «όχι» αυτομάτως η χώρα θα έβγαινε από το ευρώ και θα είχε ως νόμισμα τη δραχμή! Αυτό σήμερα δεν υφίσταται. Όλοι συζητούν αν θα βρεθεί λύση, ποιά θα είναι αυτή η λύση και πότε θα οριστικοποιηθεί».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση