Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Μαύρο» από Ζ. Κωνσταντοπούλου στην συζήτηση για την ΕΡΤ

«Μαύρο» από Ζ. Κωνσταντοπούλου στην συζήτηση για την ΕΡΤ

Ανατροπή του «κανονικού» προγραμματισμού μεταδόσεων του Καναλιού της Βουλής επιβλήθηκε νωρίτερα σήμερα, προκειμένου –όπως όλα δείχνουν- να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες προβολής μιας ακόμα συνέντευξης Τύπου της Προέδρου του Κοινοβουλίου κας Ζωής Κωνταντοπούλου.

Όπως είναι γνωστό, και όπως επισημαίνεται άλλωστε στην επίσημη σελίδα του Καναλιού της Βουλής, «προτεραιότητά του είναι η των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων». Είναι, επίσης, γνωστό πως σύμφωνα με πρόσφατη «δέσμευση» της κας Κωνσταντοπούλου, θα μεταδίδονται απευθείας οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Αμφότερα, ωστόσο, καταστρατηγήθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα για το μεσημέρι (12:00) ήταν προγραμματισμένη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προκειμένου να αρχίσει η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ένα θέμα με ιδιαίτερα συμβολική σημασία όχι μόνο για τη σημερινή , αλλά και προσωπικά για την νέα Πρόεδρο της Βουλής, η συμμετοχή της οποίας στις δυναμικές έξω από το ραδιομέγαρο –όταν η προηγούμενη έβαζε «λουκέτο»- είναι γνωστές και πολυσυζητημένες. Η αυτή, λοιπόν, δεν μεταδίδεται  απευθείας από το Κανάλι της Βουλής.

Επισήμως δεν υπήρξε αιτιολόγηση αυτής της επιλογής. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι αιτία για τη  μη είναι η «εκτίμηση» πως η συνεδρίαση για την ΕΡΤ μπορεί να διαρκούσε πολλές ώρες.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για τις 4 μμ σήμερα Τρίτη, είχε προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου της Προέδρου της Βουλής, με αντικείμενο την νεοσυσταθείσα Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, φαίνεται να οδήγησε στη λήψη απόφασης για την προαναφερθείσα διαμόρφωση του τηλεοπτικού προγράμματος. Η εν λόγω συνέντευξη έπρεπε να μεταδοθεί απευθείας από το Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, επίσης ανεπισήμως, η περί την ΕΡΤ συνεδρίαση θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα το απόγευμα μαγνητοσκοπημένη. Και αφού φυσικά ολοκληρωθεί η συνέντευξη της κας Κωνσταντοπούλου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση