Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Μαύρο» από Ζ. Κωνσταντοπούλου στην συζήτηση για την ΕΡΤ

«Μαύρο» από Ζ. Κωνσταντοπούλου στην συζήτηση για την ΕΡΤ

Ανατροπή του «κανονικού» προγραμματισμού μεταδόσεων του Καναλιού της Βουλής επιβλήθηκε νωρίτερα σήμερα, προκειμένου –όπως όλα δείχνουν- να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες προβολής μιας ακόμα συνέντευξης Τύπου της Προέδρου του Κοινοβουλίου κας Ζωής Κωνταντοπούλου.

Όπως είναι γνωστό, και όπως επισημαίνεται άλλωστε στην επίσημη σελίδα του Καναλιού της Βουλής, «προτεραιότητά του είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων». Είναι, επίσης, γνωστό πως σύμφωνα με πρόσφατη «δέσμευση» της κας , θα μεταδίδονται απευθείας οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Αμφότερα, ωστόσο, καταστρατηγήθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα για το μεσημέρι (12:00) ήταν προγραμματισμένη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προκειμένου να αρχίσει η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ένα θέμα με ιδιαίτερα συμβολική σημασία όχι μόνο για τη σημερινή , αλλά και προσωπικά για την νέα Πρόεδρο της Βουλής, η συμμετοχή της οποίας στις δυναμικές έξω από το ραδιομέγαρο –όταν η προηγούμενη έβαζε «λουκέτο»- είναι γνωστές και πολυσυζητημένες. Η αυτή, λοιπόν, δεν μεταδίδεται  απευθείας από το Κανάλι της Βουλής.

Επισήμως δεν υπήρξε αιτιολόγηση αυτής της επιλογής. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι αιτία για τη  μη μετάδοση είναι η «εκτίμηση» πως η συνεδρίαση για την ΕΡΤ μπορεί να διαρκούσε πολλές ώρες.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για τις 4 μμ σήμερα Τρίτη, είχε προγραμματιστεί Τύπου της Προέδρου της Βουλής, με αντικείμενο την νεοσυσταθείσα Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, φαίνεται να οδήγησε στη λήψη απόφασης για την προαναφερθείσα διαμόρφωση του τηλεοπτικού προγράμματος. Η εν λόγω έπρεπε να μεταδοθεί απευθείας από το Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, επίσης ανεπισήμως, η περί την ΕΡΤ συνεδρίαση θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα το απόγευμα μαγνητοσκοπημένη. Και αφού φυσικά ολοκληρωθεί η συνέντευξη της κας .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση