Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ματαρέλα προς Τσίπρα: «Μας ενώνει μία μακρά ιστορία, αλλά και κοινές προκλήσεις»
Ματαρέλα προς Τσίπρα: «Μας ενώνει μία μακρά ιστορία, αλλά και κοινές προκλήσεις»

Ματαρέλα προς Τσίπρα: «Μας ενώνει μία μακρά ιστορία, αλλά και κοινές προκλήσεις»

Στους δεσμούς ς – Ιταλίας, αλλά και στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, τόσο στην οικονομία, όσο και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, επικεντρώθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο , κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ελληνικός και ο ιταλικός λαός, με το μεσογειακό τους ταμπεραμέντο, διαμόρφωσαν με σημαντικό τρόπο την .

«Σήμερα βρισκόμαστε ως χώρες του νότου απέναντι σε κοινές προκλήσεις», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην οικονομική και την , ενώ πρόσθεσε ότι η των δύο κρατών είναι κρίσιμη για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης. «Προσβλέπουμε σταθερά στη δυνατότητα εμβάθυνσης και της διμερούς μας ς», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο κ. ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη θερμή υποδοχή, σημειώνοντας ότι «μας ενώνει μια μακρά με τρόπο άριστο, αλλά μας ενώνουν και κοινές προκλήσεις».

Ο Ιταλός πρόεδρος επεσήμανε ότι η έπληξε κυρίως και Ιταλία, ενώ συμπλήρωσε ότι το τεράστιο, όπως το χαρακτήρισε, προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα «επίσης μας ενώνει».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση