Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες
Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες

Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες

Ματαιώνεται στο στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική δια.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το Δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ», η διαγωνιστική διαδικασία για την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων και λοιπών εγγράφων είχε καταγγελθεί ως διαβλητή. Επρόκειτο για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 515 εκατομμυρίων , με το οποίο η χώρα επιχειρούσε να διασφαλίσει την αξιοπιστία του συστήματος έκδοσης ταυτοτήτων, ώστε να μην παρασσονται και να είναι συμβατές με τις απ ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της διεθνούς κοινότητας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες που έλαβε την είχε αποστείλει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις αρμόδιες του επίσημη επιστολή, καταγγέλλοντας ότι οι απόρρητες προδιαγραφές ασφαλείας των νέων εγγράφων κυκλοφορούν εδώ και μήνες στην αγορά.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση