Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Μανιφέστα Μαζιώτη και «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για την απόδραση
Μανιφέστα Μαζιώτη και «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για την απόδραση

Μανιφέστα Μαζιώτη και «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για την απόδραση

Δύο ξεχωριστές επιστολές-μανιφέστα για την πρόσφατη απόπειρα ς με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού ανήρτησαν χθες στο Αthens Indymedia ο ίκος και φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο πρώτος χαρακτήρισε το σχέδιο της καταζητούμενης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, «επαναστατική πράξη» και «ενέργεια αντάρτικου για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων». «Η επιχείρηση απόδρασης ήταν μια ενέργεια προς την κατεύθυνση συνέχισης της ένοπλης επαναστατικής δράσης», ανέφερε σχετικά και προσέθεσε ότι «η ένοπλη δράση είναι πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ υπό τις σημερινές συνθήκες». Ο χαρακτήρισε «συνειδητή πολιτική απόφαση» τη βαρύτατη κατα του για τη βομβιστική επίθεση εναντίον της και τη συμμετοχή του σε δύο ένοπλες ληστείες τραπεζών (καταδικάστηκε σε συν 129 χρόνια κάθειρξη) ισχυριζόμενος ότι στοχεύει στην τρομοκράτηση όσων «θα θελήσουν να επιλέξουν τον ένοπλο αγώνα».

Ταυτόχρονα, ως έμμεση επιβεβαίωση των εκτιμήσεων ότι στο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό θα συμμετείχαν και φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ερμηνεύεται η δημοσιο, χθες, επιστολής που υπογράφουν τα Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, ο Γιώργος Πολύδωρος και η Ολγα Οικονομίδου. Το κείμενο έχει τίτλο «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» και σε αυτό οι υπογράφοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Κι αν ακόμα μία φορά το πολυπόθητο ραντεβού μας με την ελευθερία αναβλήθηκε από τη θρασυδειλία ενός πιλότου, πρώην αστυνομικού, και το ελικόπτερο δεν έφτασε στον προορισμό του, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραδοθούμε…». Προσθέτουν ότι «η ανάκτηση της ελευθερίας θα γίνει μόνο μέσα από την επαναστατική βία» και απευθύνουν «συντροφικούς» χαιρετισμούς στην καταδικασμένη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Πόλα Ρούπα.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση