Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Μάχη συμφερόντων με φόντο το ναυάγιο
Μάχη συμφερόντων με φόντο το ναυάγιο

Μάχη συμφερόντων με φόντο το ναυάγιο

Επιχείρηση συγκάλυψης ή τακτικές κινήσεις ενόψει μεγαλύτερων αποκαλύψεων για το κύκλωμα λαθρεμπορίας που δρα τις τελευταίες δεκαετίες και βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο των Αρχών, υπό το βάρος της πίεσης που ασκείται από την κοινή γνώμη και το «μαύρο» που έχει πλήξει πλέον το μεγαλύτερο μέρος των παραλιών της Αθηναϊκής Ριβιέρας; Αυτό είναι το ερώτημα που γεννάται μετά τη χθεσινή απουσία των τεσσάρων μαρτύρων κατηγορίας (λιμενικών και τελωνειακών υπαλλήλων), οι οποίοι επρόκειτο να καταθέσουν στο πλαίσιο της δίκης για την ποσότητα λαθραίου πετρελαίου που βρέθηκε στο πλοίο «Lassea» την Τρίτη το απόγευμα, στο πλαίσιο σχετικού ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χωρίς πιστοποιητικά πλοίο, το οποίο διενεργούσε την απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του «Αγία Ζώνη ΙΙ», βρέθηκαν τουλάχιστον 55 τόνοι καυσίμων χωρίς νόμιμα παραστατικά, με αποτέλεσμα να συλληφθούν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός. Ωστόσο, παρότι η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει χθες, εντέλει αυτό δεν κατέστη εφικτό, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στη σύνταξη της έκθεσης προσδιορισμού διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων, δηλαδή μέρους των πειστηρίων που στοιχειοθετούν την κατηγορία. Για να συνταχθεί η έκθεση, πρέπει να μετρηθεί ο όγκος του παράνομου φορτίου καυσίμων. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να επαναληφθεί σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν τελικά καταστεί εφικτό να καταθέσουν οι μάρτυρες κατηγορίας ή αν προκύψει νέο κώλυμα.

Εν τω μεταξύ, χθες, νέα τροπή στην υπόθεση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» έδωσε η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), η οποία αποκάλυψε ότι η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας γνωρίζει ότι το φορτίο που έφερε στις δεξαμενές του το πλοίο και το οποίο φορτώθηκε από τα ΕΛΠΕ δεν πληρώθηκε από τον κ. Θ. Κουντούρη, παρότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», τα παραστατικά που κόπηκαν φέρουν την επωνυμία Fos Petroleum, συμφερόντων του ιδίου. Εν ολίγοις, η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει ότι ο κ. Π. Κουρουμπλής γνωρίζει ότι πίσω από τον κ. Κουντούρη κρύβεται κάποιος άλλος που χρηματοδοτεί την επιχείρησή του, πολλαπλασιάζοντας τις υποψίες λαθρεμπορίας. Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Νταλακογιώργο, πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, «οι καταγγελίες που φτάνουν σε εμάς είναι δεκάδες και κάνουν λόγο για επιχειρηματίες και εφοπλιστές που χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εθελοντικός καθαρισμός σε θάλασσα και ακτές στην Αγριά - https://t.co/BJEIilBaDu -

  • Μητσοτάκης: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές - https://t.co/xWzA5txXdG -

  • Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας της Σκοπέλου ζητεί ο Κων. Μαραβέγιας από τον υπουργό Β. Κικίλια… - https://t.co/0zpy4MxYhZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση