Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μάχη στις Βρυξέλλες για τη «λίστα» με τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ
Μάχη στις Βρυξέλλες για τη «λίστα» με τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ

Μάχη στις Βρυξέλλες για τη «λίστα» με τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για το market test του Οκτωβρίου και την DGcomp να έχει απορρίψει τη «» με τις μονάδες της ΔΕΗ που έχει υποδείξει προς πώληση η ελληνική πλευρά, η δίνει από χθες μάχη στις Βρυξέλλες να αποτρέψει τα χειρότερα σενάρια για τη ΔΕΗ και να διασώσει το πολιτικό της κύρος αφού έχει θέσει ως «κόκκινη γραμμή» τη μη πώληση των υδροηλεκτρικών.

Επειτα από σχεδόν δύο μήνες συνεχούς αλληλογραφίας που δεν έφερε αποτέλεσμα, ένα μεικτό κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Ενέργειας και της ΔΕΗ, υπό τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Βερροιόπουλο, μετέβη χθες στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με στελέχη των γενικών διευθύνσεων Ανταγωνισμού και Ενέργειας. Η αποστολή δεν ήταν καθόλου εύκολη και αυτό φάνηκε και από το αποτέλεσμα, αφού οι γνωρίζοντες μεταφέρουν ότι δεν παρατηρήθηκε κάποια και ότι τα δια Αθήνα – Βρυξέλλες για το θέμα θα συνεχιστούν και μάλιστα με αντιπροσωπεία σε υψηλότερο επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Η χθεσινή αντιπροσωπεία ανέλαβε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της «ς» που κατατέθηκε προς έγκριση στην DGcomp από τον περασμένο Ιούλιο κυρίως ως προς το ζητούμενο της προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος, που τίθεται από την ευρωπαϊκή πλευρά ως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την έγκρισή της.

Η ελληνική πρόταση όπως είναι ήδη γνωστό περιλαμβάνει τις δύο μονάδες του Αμυνταίου (550 MW), της Mελίτης Ι (330 MW) και την για τη Mελίτη ΙΙ (450 MW) και απουσία ευρωπαϊκού και εγχώριου ενδιαφέροντος. Το μοναδικό ενδιαφέρον που η ελληνική αποστολή είχε να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες είναι αυτό των κινεζικών εταιρειών και συγκεκριμένα της Shenhua, με την οποία η ΔΕΗ υπέγραψε ς στο πλαίσιο της ΔΕΘ, και της CMEC, με την οποία είχε υπογράψει ς για την κατασκευή της Μελίτης ΙΙ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση