Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Μάχη» και για το ωράριο
«Μάχη» και για το ωράριο

«Μάχη» και για το ωράριο

 Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει προχωρήσει στην άρση των διημερεύσεων των φαρμακείων ευθύνης του –πλην αργιών και Σαββατοκύριακου– από 1ης Μαΐου 2016. Το ίδιο έχουν κληθεί από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να κάνουν και τα της υπόλοιπης χώρας. Οι διανυκτερεύσεις σε κάθε περίπτωση εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν.

Η κίνηση αυτή γίνεται από τον ΦΣΑ και τον ΠΦΣ προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς το υπ. Υγείας να «κλείσει» το ελεύθερο ωράριο των φαρμακείων. «Πάτημα» για να ασκηθεί πίεση έδωσε η ίδια η του υπ. Υγείας που έχει εκφράσει τη διάθεση να επαναρρυθμίσει το τοπίο που έχει δημιουργηθεί μετά την απελευθέρωση του ωραρίου. Το υπ. Υγείας φέρεται να συντάσσεται με την άποψη των φαρμακευτικών συλλόγων ότι η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων έχει δημιουργήσει προβλήματα

Στόχος είναι η επικείμενη ρύθμιση να γίνει «με βάση τις ανάγκες πρόσβασης των πολιτών σε φαρμακεία, αλλά και τη δυνατότητα ανταπόκρισης των φαρμακοποιών».

Περί διανυκτερεύσεων

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητεί να υπάρξει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου άμεσα και καταγγέλλει «ασυνέπεια των λόγων και των υποσχέσεων του υπ. Υγείας σχετικά με την τακτοποίηση της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων». Μάλιστα, από κάποιους φαρμακοποιούς δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να «σβήσουν» από τις καρτέλες των φαρμακείων και οι διανυκτερεύσεις των φαρμακείων, αφού η άρση των διημερεύσεων χαρακτηρίζεται μια μάλλον «σχετικά ήπια» μορφή αντίδρασης.

Την του ΦΣΑ και του ΠΦΣ για άρση των διημερεύσεων δεν ακολουθούν όλοι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι. Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης διαφώνησε με τη συγκεκριμένη κίνηση, τονίζοντας ότι απλώς διευρύνει τον οικονομικό χώρο λειτουργίας των φαρμακείων με διευρυμένο ή ελεύθερο ωράριο, καθώς και ότι στην ουσία «νομιμοποιεί» την αναρχία στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση