Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Mάχες χαρακωμάτων στην Κεντροαριστερά
Mάχες χαρακωμάτων στην Κεντροαριστερά

Mάχες χαρακωμάτων στην Κεντροαριστερά

Πλήρες αδιέξοδο διαφαίνεται πλέον στο επίμαχο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές του νέου πολιτικού φορέα, καθώς και χθες διαπιστώθηκε πλήρης διαφωνία μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας του.

Συγκεκριμένα, η κ. Φώφη Γεννηματά μέσω των εκπροσώπων της διεμήνυσε στην επιτροπή Αλιβιζάτου πως δέχεται την εξ αποστάσεως ψήφο μόνον στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι υποχρεωθούν έστω σε μια προηγούμενη αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε σημεία που θα ορίσει η επιτροπή για να λάβουν τον κωδικό που θα χρησιμοποιήσουν την ημέρα των εκλογών. Και ως κεντρικό επιχείρημά τους επικαλέστηκαν την Εσθονία, η οποία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει καθιερώσει την εξ αποστάσεως ψήφο, αλλά με αυτήν ακριβώς την προϋπόθεση. Την έστω μια προηγούμενη αυτοπρόσωπη παρουσία των «απομακρυσμένων» ψηφοφόρων για να ταυτοποιηθούν.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο ειδήμων στα τεχνολογικά θέματα Ανδρ. Δρυμιώτης, ο οποίος αρθρογράφησε την Κυριακή στην «Κ» εξηγώντας με επιχειρήματα πώς μπορεί με αδιάβλητο τρόπο να υπάρξει η δυνατότητα της εξ αποστάσεως ψήφου. Ωστόσο τα ερωτήματα που του υπέβαλαν οι ενιστάμενοι –όπως το αν στην εξ αποστάσεως δεν θα μπορούν π.χ. να ψηφίσουν κατ’ εντολήν της Ν.Δ. 5.000 ψηφοφόροι υπέρ ενός υποψηφίου– προφανώς δεν επιδέχονταν τεχνικές απαντήσεις και έτσι ο ίδιος έφυγε με την πεποίθηση πως η απόφαση να μη γίνει τελικά ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι για κάποιους ειλημμένη.

Κατόπιν τούτων, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες καθώς ο κ. Στ. Θεοδωράκης φερόταν να δέχεται εισηγήσεις ακόμη και για να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Το ίδιο οργισμένος δήλωνε και ο Ν. Ανδρουλάκης. Πόσο μάλλον όταν αδιέξοδο φαίνεται να προέκυψε και με τις κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων. Συγκεκριμένα η Χαρ. Τρικούπη –με τη σιωπηρή συναίνεση και του Στ. Θεοδωράκη– απέρριψε οριστικά την αρχική πρόταση Αλιβιζάτου να γίνουν 13 ντιμπέιτ –ένα σε κάθε περιφέρεια– και αντιπρότεινε δύο κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις οποίες να δείξουν όσα τηλεοπτικά κανάλια το επιθυμούν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Αγοραστού –Καραμανλή με εξελίξεις για την έναρξη του βόρειου τμήματος του Ε65 - https://t.co/HezBdsrrhj -

  • Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - https://t.co/fuemxdVbuG -

  • Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων οδοποιίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου… - https://t.co/mhfKDEYia9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση