Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λύση με σλαβική ορολογία «έδειξε» ο Καμμένος
Λύση με σλαβική ορολογία «έδειξε» ο Καμμένος

Λύση με σλαβική ορολογία «έδειξε» ο Καμμένος

«Τα πάντα» έβαλε στο τραπέζι ο Πάνος όσον αφορά το μείζον εθνικό θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο των ΑΝΕΛ. Ο κ. ξεκινώντας την τοποθέτηση του τόνισε πως το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων πρέπει να λυθεί, με μία λύση όμως «που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι σύμμαχος των Σκοπίων και σε αυτή την λογική πρέπει να διεξαχθούν οι συνομλίες.

Όσον αφορά το κυρίως θέμα και το περιεχόμενο της ονομασίας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έβαλε μία ευρεία ατζέντα στο τραπέζι. Ξεκινώντας υπογράμμισε πως «το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της» προσθέτοντας δε πως «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική όπως περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Εν συνεχεία ο κ. αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που έχει στον κ. Κοτζιά, θέση την οποία έχει επαναλάβει, σημειώνοντας ωστόσο πως «υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε».

Υπενθυμίζεται πως με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπάρχει στο τραπέζι και ο όρος «Μακεντόνιγια» που στο κυριλλικό αλφάβητο αποδίδεται «Македонијa».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Την Πέμπτη 2/12 η παρουσίαση του Μανού Γκαγιέχα #ΜανούΓκαγιέχα - https://t.co/CdPj8n7R8R -

  • Αντιπλημμυρικά έργα  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με σύμμαχο τη φύση και το περιβάλλον - https://t.co/sB9mQrNQap… -

  • Τρεις συλλήψεις στο Βόλο για #ναρκωτικά και οδήγηση #ναρκωτικά - https://t.co/GjSZJOY0yq -

"Αλιεύοντας" την είδηση