Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Λούκα Κατσέλη – ΥΠΟΙΚ διαψεύδουν σχέδιο για 30% «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 8000 Ευρώ
Λούκα Κατσέλη – ΥΠΟΙΚ διαψεύδουν σχέδιο για 30% «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 8000 Ευρώ

Λούκα Κατσέλη – ΥΠΟΙΚ διαψεύδουν σχέδιο για 30% «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 8000 Ευρώ

«Προβοκάτσι» κι «υπονόμευση του δημοψηφίσματος» χαρακτήρισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και «νοσηρή είδηση» η πρόεδρος των ελληνικών τραπεζών δημοσίευμα των «Financial Times», σύμφωνα με το οποίο υπάρχει έκτακτο ανάγκης για κατά τουλάχιστον 30% για καταθέσεις άνω των 8.000 .

Στο δημοσίευμα τους πάντως, οι FT αναφέρουν ότι οι φόβοι της οικονομικής κατάρρευσης, οι προετοιμάζουν το για πιθανό «bail – in». Το δημοσίευμα επικαλείται επιχειρηματίες και τραπεζίτες οι οποίοι έχουν άριστη γνώση της ελληνικής κατάστασης.

«Αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί άμεσα», αναφέρει πηγή, η οποία τονίζει παράλληλα ότι το θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος που θα συμφωνούνταν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η «Κ» επικοινώνησε με σειρά τραπεζικών πηγών πάντως, οι οποίες δεν επιβεβαιώνουν το σενάριο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα πως οι είναι κλειστές από την Δευτέρα και ότι οι καταθέτες μπορούν να τραβούν από τα ΑΤΜ έως 60 ευρώ την ημέρα, ενώ το σχέδιο, σημειώνουν οι FT, θα προσμοιάζει με αυτό που εφαρμόστηκε στην Κύπρο για καταθέσεις άνω των .0000 Ευρώ.

Μάλιστα επικαλείται Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι δήλωσαν πως τα χρήματα που υπάρχουν στα ΑΤΜ φτάνουν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση