Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Λίστα Μπόργιανς: Ανεπάγγελτος με καταθέσεις 7 εκατ.
Λίστα Μπόργιανς: Ανεπάγγελτος με καταθέσεις 7 εκατ.

Λίστα Μπόργιανς: Ανεπάγγελτος με καταθέσεις 7 εκατ.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν δεκάδες καταθέτες της UBS, που περιλαμβάνονται στη Μπόργιανς σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από δραστηριότητα. Οι πρώτοι εκατό φορολογούμενοι που ελέγχονται εμφανίζουν αποκλίσεις εκατομμυρίων στα δηλωθέντα με τα ποσά που εμπιστεύτηκαν στην UBS.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων εισοδημάτων που δηλώθηκαν την περίοδο 2000-2012 από πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα που παρέδωσαν οι αρχές του κρατιδίου Β.Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις κραυγαλέα. Στους πρώτους που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση περιλαμβάνονται γιατροί, , πολιτικοί μηχανικοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου, αλλά και μία τουλάχιστον περίπτωση φορολογουμένου που δηλώνει πλέον «ανεπάγγελτος» και εμφανίζει στη λίστα καταθέσεις 7 εκατομμυρίων .

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς είναι δημόσιος υπάλληλος ο οποίος την περίοδο 2000-2012 δήλωσε συνολικά 813.000 , ενώ στη λίστα Μπόργιανς καταγράφηκε με κατάθεση 2,7 εκατ. ευρώ. Επίσης καλείται συνταξιούχος που την επίμαχη περίοδο δήλωσε συνολικά 477.000 ευρώ, αλλά στην UBS είχε 1,9 εκατ. ευρώ. Αλλη περίπτωση που έχει κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς σε εξηγήσεις αφορά πολιτικό μηχανικό με δηλωθέντα 2,5 εκατ. ευρώ, που εμφανίζει καταθέσεις 6,5 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα στην δήλωσε συνολικά εισοδήματα 1,15 εκατ. ευρώ, αλλά δεν φαίνεται να δήλωσε καταθέσεις στο εξωτερικό 5,3 εκατ. ευρώ. Εξηγήσεις καλείται επίσης να δώσει έμπορος ετοίμων ενδυμάτων που δήλωσε τη δωδεκαετία 838 χιλιάδες ευρώ και είχε καταθέσεις 5,3 εκατ. ευρώ. Κλήση έχει πάρει και με συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα 800.000 ευρώ και λογαριασμό στην UBS με 3,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση