Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Λευκή Βίβλος, οι ΕΟΕΣ συνεισφέρουν στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης»
«Λευκή Βίβλος, οι ΕΟΕΣ συνεισφέρουν στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης»

«Λευκή Βίβλος, οι ΕΟΕΣ συνεισφέρουν στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης»

Στην Αθήνα την Παρασκευή 4 Μαϊου 2018, στο Ζάππειο Mέγαρο (αίθουσες 5 & 6), θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση όλων των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνς (ΕΣ), καθώς και εκδήλωση αφιερωμένη στην «Ημέρα της Ευρώπης» ( 9.30 π.μ. –  4.30 μ.μ.)

Το θέμα της συνέλευσης είναι: «Λευκή Βίβλος, οι ΕΣ συνεισφέρουν στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης».

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα ακολουθήσουν συνεδρίες στις οποίες θα τοποθετηθούν Έλληνες Ευρωβουλευτές, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έλληνες αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η εκδήλωση αποτελεί  μια πρωτοβουλία των ΕΟΕΣ «Αμφικτυονία» και «Εύξεινη », που έχουν έδρα τους την και συνδιοργανώνεται με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, να αναδείξει το ρόλο και τις δυνατότητες των ΕΟΕΣ στην περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και στις προσπάθειες για την επίτευξη συνοχής  μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Για το λόγο αυτό, απευθύνεται σε όλους όσους ήδη συμμετέχουν ή επιθυμούν να γίνουν ενεργά μέλη των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνς και να αποκτήσουν ουσιαστικό ρόλο και δυνατότητες. Τους φορείς της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, τους ακαδημαϊκούς φορείς, τους φορείς της ανάπτυξης και της ς. 

 Οι Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ)

 Οι Ευρωπαϊκοί όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας – ΕΟΕΣ (European Grouping of Territorial CooperationEGTC) είναι Ευρωπαϊκοί θεσμοί που δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκαετία  με στόχο να διευκολυνθεί η διασυνοριακή, διακρατική και διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, των περιφερειακών και τοπικών αρχών τους.

Στόχος των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας είναι να διευκολύνουν και να προωθούν τη διασυνοριακή, διακρατική και διαπεριφερειακή συνεργασία στην ΕΕ. Μεταξύ άλλων, υλοποιούν προγράμματα που συγχρηματοδοτεί η ΕΕ, ή οποιοδήποτε άλλο έργο Ευρωπαϊκής διασυνοριακής συνεργασίας.

Ως νομικές οντότητες, οι EΟΕΣ απαρτίζονται από φορείς πολλών Κρατών Μελών. Στα μέλη τους, μπορούν να συγκαταλέγονται τα ίδια τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, περιφερειακές ή τοπικές αρχές, ενώσεις ή οποιοιδήποτε άλλοι δημόσιοι φορείς. Τουλάχιστον δύο μέλη των ΕΟΕΣ πρέπει να προέρχονται από Κράτη Μέλη της ΕΕ.

Οι ΕΟΕΣ δίνουν τη δυνατότητα στους εν λόγω εταίρους να υλοποιούν κοινά έργα, να ανταλλάσσουν εμπειρίες και να βελτιώνουν τον συντονισμό του χωροταξικού σχεδιασμού.

Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί περίπου 70 Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας, οι οποίοι καλύπτουν 18 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται. Στα τέλη του , 23 νέοι ΕΟΕΣ βρίσκονταν στο στάδιο της σύστασης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση