Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Λέσβος: Επίθεση προσφύγων κατά Μουζάλα – προσπάθεια κατάληψης του hotspot στη Μόρια
Λέσβος: Επίθεση προσφύγων κατά Μουζάλα – προσπάθεια κατάληψης του hotspot στη Μόρια

Λέσβος: Επίθεση προσφύγων κατά Μουζάλα – προσπάθεια κατάληψης του hotspot στη Μόρια

Μεγάλη σημειώθηκε σήμερ στο στη Μόρι όταν πρόσφυγες προσπάθησαν να καταλάβουν την εγκατάσταση. Ενδεικτικό του κλίματος και το γεγονός ότι οι Γιατροί του Κόσμου νωρίς το απόγευμα αποχώρησαν για λόγους ασφαλείας από τη Μόρια.

Εντός του είχαν ανάψει και πρόσφυγες φώναζαν συνθήματα με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί, ενώ το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν επί σειρά εβδομάδων στο κέντρο.

Αυτό που πυροδότησε τα ήταν η πληροφορία ότι άνδρας των αστυνομικών δυνάμεων χτύπησε ανήλικο.

Νωρίτερα, είχε επισκεφτεί το hotspot ο αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό του. Στη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Μουζάλας δέχτηκε επίθεση από ασυνόδευτους ανήλικους, οι οποίοι όταν είδαν την επίσημη άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «ελευθερία» και να πλησιάζουν τους δύο υπουργούς.

Αμέσως, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη Μόρια με στόχο να τους απομακρύνουν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας παρενέβη για να εκτονωθεί η κατάσταση δεδομένου ότι επρόκειτο για ανήλικους, με αποτέλεσμα να δεχτεί μπουκάλια νερού.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση