Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Λαγκάρντ-Βαρουφάκης: η αβεβαιότητα δεν συμφέρει την Ελλάδα
Λαγκάρντ-Βαρουφάκης: η αβεβαιότητα δεν συμφέρει την Ελλάδα

Λαγκάρντ-Βαρουφάκης: η αβεβαιότητα δεν συμφέρει την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλλην υπουργού Οικονομικών ιάνη Βρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν λίγο μετά τις 3 π.μ. ώρα Ελλάδας ανήμερα της ς του Πάσχα των Καθολικών στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Η συνάντηση κράτησε πάνω από δύο ώρες.

Δείτε τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια της «Κ» από την Ουάσιγκτον:

Μετά την συνάντηση η κ. δήλωσε:

«Ο υπουργός Βαρουφάκης κι εγώ ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα την διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».

Η κ. Λαγκάρντ συνέχισε χαιρετίζοντας την δέσμευση του Έλληνα υπουργού για βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να εργαστούν με τις αρχές για την πραγματο των απαραίτητων ελέγχων στην και για ενδυνάμωση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας μάλιστα ότι και οι δύο ομάδες θα ξεκινήσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα.

Ο κ Βαρουφάκης δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο άδειο κτήριο μίας άδειας πόλης, υπογραμμίζοντας την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση