Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Λαγκάρντ-Βαρουφάκης: η αβεβαιότητα δεν συμφέρει την Ελλάδα
Λαγκάρντ-Βαρουφάκης: η αβεβαιότητα δεν συμφέρει την Ελλάδα

Λαγκάρντ-Βαρουφάκης: η αβεβαιότητα δεν συμφέρει την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ λίγο μετά τις 3 π.μ. Ελλάδας ανήμερα της Κυριακής του των Καθολικών στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Η κράτησε πάνω από δύο ώρες.

Δείτε τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια της «Κ» από την Ουάσιγκτον:

Μετά την συνάντηση η κ. Λαγκάρντ δήλωσε:

«Ο υπουργός Βαρουφάκης κι εγώ ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα την διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».

Η κ. Λαγκάρντ συνέχισε χαιρετίζοντας την δέσμευση του Έλληνα υπουργού για βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να εργαστούν με τις αρχές για την πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων στην Αθήνα και για ενδυνάμωση των συζητήσεων σχετικά με την με τις ομάδες στις , σημειώνοντας μάλιστα ότι και οι δύο ομάδες θα ξεκινήσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα.

Ο κ Βαρουφάκης δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην » και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο άδειο κτήριο μίας άδειας πόλης, υπογραμμίζοντας την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση