Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Λαγκάρντ για μεταρρυθμίσεις: Εχουν γίνει βήματα, μένουν πολλά ακόμη
Λαγκάρντ για μεταρρυθμίσεις: Εχουν γίνει βήματα, μένουν πολλά ακόμη

Λαγκάρντ για μεταρρυθμίσεις: Εχουν γίνει βήματα, μένουν πολλά ακόμη

«Πραγματοποιήθηκαν ορισμένες δομικές , μέσω των οποίων ελπίζουμε να προσελκύσει η Ελλάδα επενδύσεις, τις οποίες χρειάζεται οπωσδήποτε η χώρα, για να αναπτυχθεί εντονότερα. Βλέπουμε ήδη να αναπτύσσεται λίγο τώρα, αλλά οι είναι μια διαδικασία χωρίς σαφές σημείο τερματισμού. Μένουν πολλά να γίνουν ακόμα».

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν , σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Ελλάδα είναι τώρα καλύτερα θωρακισμένη, ώστε να αναπτυχθεί στο », προσθέτει η κα .

Ερωτηθείσα αν η απόφαση του ΔΝΤ αλλά και της ΕΕ να διασωθεί η Ελλάδα το 2010 προήλθε κυρίως από τη βούληση να σωθούν οι , όπως η Deutsche Bank ή η γαλλική BNP Paribas, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε:

«Πήρε χρόνο μέχρι να μάθουμε ποια ήταν η πραγματική κατάσταση της Ελλάδας και πόσο αυξανόταν μήνα με το μήνα το χρέος, επειδή μόνο λίγο-λίγο παίρναμε αυτές τις πληροφορίες. Αλλά μπορώ να σας πω ποια ήταν η πρώτιστη έγνοια μας. Οπωσδήποτε ήταν η ενίσχυση του τραπεζικού τομέα. Προς τούτο χρησιμοποιήσαμε διάφορα . Είτε με τη συμμετοχή σε , όπως έγινε στις ΗΠΑ με το TARP, είτε με ημικρατικο, όπως έγινε στη Μεγάλη Βρετανία. Ή με την επιβολή δανείων, όπως σε ορισμένες άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση, ήταν η αποφασιστική μας προσπάθεια».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση