Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Λαφαζάνης: η κυβέρνηση δεν έπρεπε να δεχθεί νέο μνημόνιο
Λαφαζάνης: η κυβέρνηση δεν έπρεπε να δεχθεί νέο μνημόνιο

Λαφαζάνης: η κυβέρνηση δεν έπρεπε να δεχθεί νέο μνημόνιο

Κριτική στην της κυβέρνησης ν προχωρήσει σε συμφωνί με τους εταίρους ασκεί ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη (ΑΓΟΡΑ), αλλά και του σε έντυπο μέσο (ΕΑ).

Στη συνέντευξή του ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να δεχθεί και να ψηφίσει το νέο καθώς και ότι αν επιμείνει να το εφαρμόσει, τότε κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια νέα μεγαλύτερη ΔΗΜΑΡ ή σε ένα είδος μεγάλου πολυσυλλεκτικού «Ποταμιού». Δηλώνει επίσης ότι ο ίδιος θα επιμείνει να μάχεται μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπίζεται «τις μεγάλες αρχές και αξίες του και τον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του, μέχρι να σταματήσει αυτή η εφιαλτική μνημονιακή περιπέτεια της χώρας».

Στο του ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αν και η Αριστερά απωλέσει την αξιοπιστία της, τότε κινδυνεύει να χάσει η ίδια την ψυχή της και η δημόσια ζωή το ύστατο καταφύγιό της», ενώ τονίζει πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει ένα νέο , «όχι μόνο για λόγους ιδεολογικής και πολιτικής συνέπειας, αλλά και γιατί ένα τρίτο μνημόνιο θα έφερνε στην πατρίδα μας τις ίδιες καταστρεπτικές συνέπειες των δύο ανάλογων προηγούμενων».

Δηλώνει ακόμη πως δεν αποδέχεται τους αναγκαστικούς μονόδρομους και ότι «ο όσο ωμός και κτηνώδης και αν είναι, σαν αυτόν που επέδειξαν οι κυρίαρχοι νεοαποικιοκράτες της , δεν είναι πάντα επαρκής δικαιολογία για υποχωρήσεις».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση