Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η κυβέρνηση μοιράζει 1,4 δισ. ψαλιδίζοντας τις επενδύσεις

Η κυβέρνηση μοιράζει 1,4 δισ. ψαλιδίζοντας τις επενδύσεις

Οι επενδύσεις γίνονται θυσία στη βελτίωση του κοινωνικού προφίλ της κυβέρνησης. Την ώρα που μοιράζει 1,4 δισ. ευρώ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι, με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, «παγωμένο».

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) είναι μειωμένο κατά 1,087 δισ. ευρώ, καθώς θα έπρεπε ήδη να έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες ύψους 3,06 δισ. ευρώ, ενώ έχουν γίνει 1,97 δισ.

Αν και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρεται ότι ο στόχος στο τέλος του έτους θα επιτευχθεί (6,75 δισ. ευρώ), ωστόσο, το ίδιο είχαν ισχυρισθεί και τον προηγούμενο χρόνο και τελικά το ΠΔΕ θυσιάστηκε για τη διανομή μερίσματος ύψους 615 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, το προηγούμενο έτος το ΠΔΕ ήταν μειωμένο κατά 460 εκατ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με τα 2/3 του κοινωνικού μερίσματος του 2016. Η συγκράτηση γενικότερα των δαπανών είχε ως αποτέλεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού να διαμορφωθεί στα 5,355 δισ. ευρώ έναντι στόχου 5,239 δισ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επικοινωνία περιφερειάρχη Θεσσαλία  με τον υπουργό Εσωτερικών  για τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θε… - https://t.co/GR7m5oyBso -

  • Δεκατρία πρόστιμα στη Μαγνησία - https://t.co/w54eJUhAyC -

  • Νεκρός στο αυτοκίνητό του 44χρονος στην οδό Πολυμέρη - https://t.co/mpB30Nk9qH -

"Αλιεύοντας" την είδηση