Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κυρ. Μητσοτάκης: Το ναι, το όχι, και το άλμα
Κυρ. Μητσοτάκης: Το ναι, το όχι, και το άλμα

Κυρ. Μητσοτάκης: Το ναι, το όχι, και το άλμα

«Ν φύγουν»…Θ είναι αυτό το διακύβευμα των εκλογών; Με την ομιλία του στο κλείσιμο του Συνεδρίου της ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμέσως πλην σαφώς απάντησε ότι αυτό δεν φτάνει.

Η πρόκληση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι και κοινωνική και . Δεν είναι, όπως είπε, μια μάχη για την πολιτική κυριαρχία. Είναι για την «ψυχή του έθνους»: «Ψυχή» που από το όλο σκεπτικό του Συνεδρίου, αλλά και της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη,  δεν βρίσκεται περίκλειστη στα τείχη της , ούτε σε «εμάς» και στους «άλλους», αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία: τη που έχει στοχοποιηθεί, τους νέους και τους ασθενέστερους που έχουν φτωχοποιηθεί, στους οποίους απευθύνθηκε με έμφαση, μιλώντας τόσο για τη δύναμη της ιδιωτικής ς και ενός λεΙτουργικού κράτους – «να επιστραφούν στους πολίτες οι ελευθερίες που τους στέρησε το κράτος» – τη δέσμευση για μείωση των φόρων, όσο και για την ανάγκη διάχυσης της ευημερίας, αλλά και ανόρθωσης της χώρας για τη γενιά που δεν έζησε τα καλά της Μεταπολίτευσης.

Δεν ήταν τυχαία η εμφατική επισήμανση ότι η προσπάθεια δεν γίνεται για το κόμμα, αλλά για τη χώρα, καθώς και ότι η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο. «Με μοναδικό πρόσημο την ελληνική », όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης σε μια ομιλία με συναισθηματική, αλλά και έντονα πατριωτική χροιά. Εξάλλου, από το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ έλειψαν τόσο οι κομματικές σημαίες, όσο και τα συνθήματα. Η διάθρωση και του πρόγραμμα του Συνεδρίου μαρτυρούσε ότι ήταν ένα «διαφορετικό» Συνέδριο με παράλληλες εκδηλώσεις και προσκεκλημένους εκτός ΝΔ.

Τα μηνύματα για την ανάγκη ανανέωσης, μαζί με τις επισημάνσεις των αλλαγών που έχει ήδη κάνει ο κ. Μητσοτάκης στο κόμμα ήταν σαφή. Εξίσου σαφές ήταν το μήνυμα ότι θα συνεχιστούν, καθώς «αυτή είναι η εντολή μου».. Το βίντεο που προηγήθηκε της προεδρικής ομιλίας, εξάλλου,  συνέδεσε το παρελθόν της ΝΔ με το παρόν και το μέλλον. Έδειξε τη γραμμή που ενώνει όραμα του κ. Μητσοτάκη με όσων προηγήθηκαν. Το «τους θέλουμε όλους, όλους, όλους» του Γεωργίου Ράλλη, τον «ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό» του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τον ορισμό του Ευάγγελου Αβέρωφ για την φιλεργατική πολιτική που είναι οι «δουλειές», όπως επαναλαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης και, πάντως, όχι τα επιδόματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για ένα νέο που θα εγγυάται τη σταθερότητα του πολιτεύματος, για μεταρ στο κράτος, για ιδιωτικά πανεπιστήμια και καλύτερη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, για πίστη στην ιδιωτική οικονομία και μείωση των φόρων, βάζοντας μπροστά το φιλελεύθερο πρόσημό του (την ώρα που στο ακροατήριο βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Μάνος και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος). Την ίδια ώρα, μίλησε για «συντροφικό πατριωτισμό» και δεσμεύθηκε ότι θα εφαρμόσει κάθε λέξη από το πρόγραμμά του.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση