Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κυπριακές εκλογές: «Πρωταγωνίστρια» η μειωμένη συμμετοχή
Κυπριακές εκλογές: «Πρωταγωνίστρια» η μειωμένη συμμετοχή

Κυπριακές εκλογές: «Πρωταγωνίστρια» η μειωμένη συμμετοχή

Η μειωμένη προσέλευση στις ποτελεί μέχρι στιγμής το βσικό χαρακτηριστικό των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, που βρίσκονται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, κινητοποίησαν πλήρως τα επιτελεία των υποψηφίων, τα οποία, παρά την απαγόρευση μηνυμάτων προχώρησαν σε μαζικό κάλεσμα προς τον κόσμο για προσέλθει στις .

Τα εν λόγω περιστατικά αποστολής γραπτών μηνυμάτων, πάντως, είναι εις γνώση του Γενικού Εφόρου Εκλογής, και όπως ανακοινώθηκε, διερευνώνται για ενδεχόμενη της εκς νομοθεσίας.

Το ποσοστό συμμετοχής εκτιμάται ότι θα κυμανθεί σε επίπεδα αν με εκείνα των βουλευτικών εκλογών του και πάντως, με βάση τα μέχρι τώρα , αρκετά μακριά από τις προεδρικές του 2013: με κριτήριο το ποσοστό προσέλευσης μέχρι στις 3 το μεσημέρι, η απόκλιση είναι μεγάλη και κινείται περίπου στο 10%.

Χαρακτηριστική είναι η σύγκριση των ποσοστών στις μεγάλες , μεταξύ της σημερινής εκλογικής διαδικασίας και της αντίστοιχης του 2013.

Συγκεκριμένα, σήμερα έχουν καταγραφεί: Λευκωσία: 53,4%, Λεμεσός: 48,3%, Αμμόχωστος: 50%, Λάρνακα: 50%, Πάφος: 53%, Εξωτερικό: 40%.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση