Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κύμα κακοκαιρίας – εξπρές πλήττει τη χώρα
Κύμα κακοκαιρίας – εξπρές πλήττει τη χώρα

Κύμα κακοκαιρίας – εξπρές πλήττει τη χώρα

Το που επηρεάζει τη χώρα από αργά το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018 αναμένεται να έχει μικρή διάρκεια, καθώς το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που την προκαλεί κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Έτσι μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στο Νοτιοαανατολικό Αιγαίο.

Οι τρεις χάρτες που ακολουθούν δείχνουν την ταχύτατη κίνηση του χαμηλού (ατμοσφαιρική πέση και φαινόμενα), από την Αδριατική αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στην περιοχή της Κύπρου αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Η του καιρού

Σήμερα Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις με , όμβρους και στα πελάγη, αρχικά στα ηπειρωτικά και το , και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά , στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και το μεσημέρι στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας, καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας. Σημειώνεται ότι κατά τόπους οι στη Δυτική θα είναι πυκνές.

Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοα στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 4 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 9, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 14, και στην Κρήτη από 13 έως 17.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση