Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Kριτική εκ των έσω σε Κουρουμπλή για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις
Kριτική εκ των έσω σε Κουρουμπλή για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις

Kριτική εκ των έσω σε Κουρουμπλή για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις

Αποστάσεις από την πρόταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να καταστούν υποχρεωτικές οι για τέσσερις μορφές καρκίνου κρατά ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπασκόζος, «η ουσιαστική υπεράσπιση της δημόσιας υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την υγείας είναι βασική αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και δεν πρέπει να αφήνεται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που δίνουν λάθος σήματα στην κοινωνία και ενισχύουν τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη περί προσωπικής ευθύνης για την υγεία».

Παράλληλα σημειώνει ότι «οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, με μέθοδο και υπομονή. Υπάρχουν τρόποι. Με σοβαρότητα, συλλογική δουλειά και επιστημονική τεκμηρίωση θα τα καταφέρουμε».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται με τοποθέτησή του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, κ. Δημήτρης Βαρνάβας, υποστηρίζοντας ότι «οι εξαναγκασμοί, άμεσοι ή έμμεσοι, έχει αποδειχτεί πως μπορούν να επιφέρουν μόνο βραχυπρόσθεσμα οφέλη, διαχρονικά όμως αποτυγχάνουν και μάλιστα προκαλούν πολλές φορές τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».

«Προκαλεί απορία η απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή να παρουσιάσει δημοσίως ένα τιμωρητικό μοντέλο πρόληψης του καρκίνου, λες και δε συνιστά από μόνη της βαριά τιμωρία η της ίδιας της νόσου, την οποία οι άνθρωποι αποφεύγουν ακόμη και να ονοματίσουν», συμπληρώνει ο κ. Βαρνάβας και καταλήγει:

«Είναι αδόκιμο, όταν η ιατρική επιστήμη έχει συσσωρεύσει τεράστια εμπειρία και γνώση, να επιχειρούν οι πολιτικοί να εφαρμόσουν δικά τους αυτοσχέδια μοντέλα, τα οποία ιστορικά έχουν αποδειχτεί αδιέξοδα και κοστοβόρα».

Κουρουμπλής: «Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου»

«Όταν η των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους και μάλιστα νέους ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας τις ιατρικών φορέων.

«Η μακαριότητα κάποιων τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περίπτωση υπηρετεί μόνο την αφέλεια; Ο προβληματισμός για την ενεργοποίηση της κοινωνίας δεν μπορεί να ενοχοποιείται. Επιτέλους ας κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί», δήλωσε ο υπουργός. Επισήμανε επίσης, ότι είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου . «Το γνωρίζουν πόσοι και πόσο;» τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση