Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ώρες αγωνίας για τους τέσσερις αγνοούμενους στον Γεροπόταμο Κρήτης
Ώρες αγωνίας για τους τέσσερις αγνοούμενους στον Γεροπόταμο Κρήτης

Ώρες αγωνίας για τους τέσσερις αγνοούμενους στον Γεροπόταμο Κρήτης

Βρέθηκε εξάρτημα του οχήματος των αγνοουμένων –Το τελευταίο τηλεφώνημα για βοήθεια

Εξάρτημα που ανήκει στο αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Γεροπόταμου, στην Μεσσαρά Κρήτης βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία του Αφραθιά.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το αντικείμενο έχουν ενταθεί οι , ενώ σκάφος του Λιμενικού πλέει στα ανοιχτά αναζητώντας ίχνη των αγνοούμενων. Επίσης συνεχίζονται οι στην κοίτη του ποταμού ωστόσο το νερό που φτάνει το ενάμισι μέτρο ύψος δυσχεραίνει την επιχείρηση.

Ο διοικητής των Π.Υ Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης δήλωσε πως «Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμισι μέτρο ύψος».

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, έχει επιστρατευτεί κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα της 3ης ΕΜΑΚ. Μάλιστα το , όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να σκανάρει όλο τον ποταμό, δίχως κάποια εξέλιξη για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ πεζοί συμμετέχουν και Εθελοντές , που μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, ψάχνουν ίχνη του οχήματος, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

«Οι έρευνες, που ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα, συνεχίζονται έως τ με αμείωτο ρυθμό. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών ο Νίκος Λαγουδάκης. Οπως ανέφερε ακόμη ο Ν.Λαγουδάκης, οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, από Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία, είναι πολύ δύσκολες, γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγος της καθώς επίσης η 58χρονη μητέρα και η 21χρονη αδερφή της. Η οικογένεια από το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων είχε μεταβεί σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή της Πόμπιας.

Πηγές αναφέρουν ότι τα τέσσερα άτομα είχαν αναχωρήσει από το κέντρο της εκδήλωσης όταν συνέβη το κακό. Οι αρχές εκτιμούν ότι κατά την επιστροφή, μπέρδεψαν τις διαβάσεις καθώς δεν υπήρχε σήμανση και επιχείρησαν να περάσουν από διάβαση που την διέσχιζε το ποτάμι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να έγιναν 2-3 κλήσεις από τους επιβαίνοντες στο όχημα προς τις αρχές -αστυνομία και πυροσβεστική – ενώ έγινε και μια κλήση στην άλλη αδερφή της 30χρονης όπου την ενημέρωσαν για την κατάσταση. Δυστυχώς, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το τηλεφώνημα τους προς την Αστυνομία για έκκληση βοήθειας καθώς η κλήση δόπη απότομα και χάθηκε η επικοινωνία.

Εκτιμάται οτι από το σημείο που εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα μέχρι την είναι 16-17 χιλιόμετρα. Ωστόσο κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν κάποια μικροφράγματα που εμποδίζουν κάπως τη μεγάλη ροή του νερού.

Ώρες αγωνίας για τους τέσσερις αγνοούμενους 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη μια τα ξημερώματα, επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, για τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα και επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Γεροπόταμου, στην Μεσσαρά Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αγνοούμενες είναι δύο αδελφές, ο σύζυγος της μίας και η μητέρα τους.

Στο σημείο επιχειρούν 40 άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ για τις έρευνες έχει επιστρατευτεί ελικόπτερο του στρατού, σκάφος και drone της ΕΜΑΚ. Μέχρι τις 8 το πρωί και σκάφος του Λιμενικού από τον Κόκκινο Πύργο βρισκόταν στις εκβολές του ποταμού.

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης, ενώ επισημαίνει:

«Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Οπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ συνδράμουν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας, ένα σκάφος της ΕΜΑΚ καθώς και ένα drone της υπηρεσίας.

Aκόμη, σύμφωνα με νέα ενημέρωση στην επιχερίηση συμμετέχει και ελικόπτερο τύπου Agusta-Bell της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκε ακόμα ένα περιστατικό παράσυρσης οχήματος από ορμητικά νερά στην περιοχή των Κάτω Γουβών Χερσονήσου. Οκτώ πυροσβέστες έσπευσαν στην περιοχή με δύο οχήματα και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα 31 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε το περασμένο 24ωρο στην Κρήτη 20 κλήσεις για άντλησεις υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων, αφ αντικειμένων και έλαβε μέρος με 6 συνεργεία και 15 άτομα πραγματοποιώντας 16 αντλήσεις υδάτων, 3 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικείμενου.


Φωτογραφία: ekriti.gr

Φωτογραφία: ekriti.gr

Φωτογραφία: ekriti.gr
Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση