Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τέσσερις αγνοούμενους
Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τέσσερις αγνοούμενους

Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τέσσερις αγνοούμενους

Συνέχεια της αγωνίας στο Γεροπόταμο, όπου μετά από 35 περίπου ώρες, εξακολουθούν να αγνοούνται τα τέσσερα άτομα που παρασύρθηκαν με το όχημά τους από τα ορμητικά νερά. Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ από το πρώτο, κιόλας, φως της ημέρας, δύτες επιχειρούν να εντοπίσουν το όχημα. Οι συνθήκες, πάντως, σύμφωνα με το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, ίκο Λαγουδάκη εξακολουθούν να είναι δύσκολες.

«Η λάσπη που έχει θολώσει τα νερά, η πυκνή βλάστηση στο σημείο αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, δεν βοηθάει καθόλου στις έρευνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους δύτες. Ελπίζουμε όμως σήμερα να έχουμε αποτέλεσμα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης. Σε λίγη ώρα από τώρα, όπως διευκρίνισε, ο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, θα εκτιμηθεί αν χρειαστεί να πετάξει πάνω από την περιοχή και το της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα εκσκαφής και γερανός του Δήμου Φαιστού και ιδιωτών. Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΕΜΑΚ, δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που με παρακολουθεί τη θαλάσσια περιοχή που εκβάλει ο Γεροπόταμος, συμμετέχουν στις έρευνες.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στο τηλεφωνικό κέντρο τη μοιραία νύχτα του Σαββάτου, έγιναν δύο από τους αγνοούμε. Η πρώτη ήταν από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29χρονο άνδρα που αγνοείται. Και στα δύο τηλεφωνήματα είπαν ότι χρειάζονται βοήθεια ενώ στη δεύτερη κλήση είπαν ότι έμπαινε στην καμπίνα του οχήματος.

Βουτούν δύτες για τον εντοπισμό τους

Συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες για εντοπισμό των τεσσάρων ανθρώπων που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου, στη Μεσαρά.

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ αποτελούμενη από 40 , παρά το σκοτάδι και τις αντίξοες συνθήκες, πραγματοποίησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των εκβολών του Γεροπόταμου κοντά στο Τυμπάκι, όπου χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε εξάρτημα του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε η οικογένεια.

Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές διασώστες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και αλλά και drone της ΕΜΑΚ, ενώ σήμερα δύτες πρόκειται να βουτήξουν εντείνοντας τις έρευνες και κάτω από το .

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση