Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Κρήτη: Φυλάκιση 12 χρόνων στον παιδόφιλο του Ηρακλείου
Κρήτη: Φυλάκιση 12 χρόνων στον παιδόφιλο του Ηρακλείου

Κρήτη: Φυλάκιση 12 χρόνων στον παιδόφιλο του Ηρακλείου

Σε 12 χρόνια και 3 μήνες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 59χρονος παιδόφιλος, ο οποίος κρίθηκε για τις κατηγορίες της κατάχρησης σε ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, της ς με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 10 όχι όμως και τα 15 έτη, με αμοιβή, κατά συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή αφού η έφεση, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου, δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το Δικαστήριο του επέβαλε επίσης και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Στο άκουσμα της απόφασης, μια από τις μητέρες των παιδιών σηκώθηκε και φώναξε “Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη” ενώ οι συνήγοροι ς αγωγής Αλεξάνδρα Σπανάκη και Μαρία Θεοδοσούλη, σε τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα της δίκης επισημαίνοντας ότι “αποτελεί μια ηθική δικαίωση για τις οικογένειες των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηρακλειώτης είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου, τον περασμένο Ιούλιο.

Το είχε διακοπεί στις 17 Μαρτίου, λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι η που του επιβλήθηκε ήταν με τις 4 ψήφους των ενόρκων, 10 χρόνια για την πρώτη κατηγορία και 5 χρόνια για τη δεύτερη (που με τη γίνεται 12 έτη) , ενώ οι τρεις δικαστές εμφανίστηκαν σύμφωνοι με την πρόταση της Εισαγγελέως, να του επιβληθεί αυστηρότερη (12 και 8 χρόνια αντίστοιχα).

Πηγή: koutipandoras.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση