Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κραυγή Αγωνίας των Εργαζομένων Ξενοδόχων
Κραυγή Αγωνίας των Εργαζομένων Ξενοδόχων

Κραυγή Αγωνίας των Εργαζομένων Ξενοδόχων

Την άμετρη αναστάτωση και αγωνία τους εκφράζουν οι Έλληνες ξενοδόχοι, εν όψει και των τελευταίων ρυθμίσεων με την αύξηση του ΦΠΑ στην και τα ξενοδοχεία, μέσω μιας επιστολής-διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών, τους Υπουργούς Οικονομίας και Τουρισμού, λοιπούς αρμόδιους και μέσα ενημέρωσης.

“Παραμένουμε θεατές στο θέατρο του παραλόγου, στο ασανσέρ που «ανεβοκατεβάζει» το ΦΠΑ στην και στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 23%. Έχουμε μείνει εμβρόντητοι μπροστά στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι διεθνείς «οικονομολόγοι» την τεράστια αύξηση του κόστους της παροχής υπηρεσιών του τουρισμού λες και δεν ξέρουν ότι χτυπώντας το μοναδικό εξαγωγικό προϊόν της χώρας μας που έχει ΦΠΑ, χτυπώντας την μοναδική πηγή εσόδων του ελληνικού κράτους, το αποτέλεσμα θα είναι ο θάνατος των ξενοδοχείων στη χώρα μας.

Δρούμε και επιχειρούμε σε ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον έχοντας στα χέρια μας το πιο ευαίσθητο προϊόν προς πώληση. Τα δωα των ξενοδοχείων είναι το μοναδικό προϊόν με ημερομηνία λήξης μιας μέρας. Τα δωα δεν στοκάρονται, δεν πωλούνται την επόμενη μέρα, όμως προπωλούνται. Ήδη η εφαρμογή ιδέα της προπώλησης, με την αβεβαιότητα που υπήρξε και υπάρχει, δεν έχει γίνει εφικτή για το 2015. Η εικόνα, οι δικαιολογίες ότι οι ξενοδόχοι «βγάζουν» λεφτά και πάνε καλά, άρα πρέπει να πληρώσουν, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Την τελευταία πενταετία όσοι αντέξαμε το πληρώσαμε πολύ ακριβά. Για να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα των δυο προηγούμενων χρόνων επενδύσαμε πολύ και δουλέψαμε πολύ σκληρά. Ο τουρισμός, με 800.000 άμεσα και έμμεσα απασχολούμε εργαζόμε τα προηγούμενα χρόνια, έκανε το του. Το θαύμα όμως δεν μπορεί να επαναληφθεί. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να απορροφήσουμε αυτή τη ζημιά.

Το αποτέλεσμα είναι εκ των προτέρων σίγουρο. Πλήρης καταστροφή των ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Απευθυνόμαστε στην Κυβέρνηση, στους αρμόδιους Υπουργούς και στους Βουλευτές του Νομού μας. Σταματήστε αυτή τη λαίλαπα. Προωθήστε και ενημερώστε τους πάντες για τις τεκμηριωμένες θέσεις μας που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε εργαζόμενοι επιχειρηματίες που πολλές φορές με όλη μας την οικογένεια δουλεύουμε σκληρά για να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να υποδεχόμαστε , οι οποίοι φεύγοντας από την χώρα μας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των περιοχών μας.

Κάνουμε έκκληση σε όλους και λέμε: Δεν αντέχουμε άλλο.

Ελπίζουμε όλα αυτά να είναι στο όνομα ενός παιχνιδιού προκειμένου να πετύχουν οι διαπραγματευόμενοι τον καλύτερο στόχο. Ελπίζουμε όμως να μην είναι ένα επικοινωνιακό κόλπο γιατί «μ' αυτά και μ ‘ αυτά» ξεχάσαμε όλα τα άλλα μέτρα. Την αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, την αύξηση του φόρου αλληλεγγύης, επίσης δεν ξεχνάμε καθόλου την αύξηση της προκαταβολής φόρου, ένα μέτρο γελοίο, ένα μέτρο που επιβάλλουν οι διεθνείς «οικονομολόγοι», άσχετοι με την πραγματικότητα, και για όποιον δεν καταλαβαίνει… διπλασιάζει τον φόρο σε όσους πραγματικά παρουσιάζουν κέρδη.

Καλούμε έστω την ύστατη στιγμή να αναλογιστούν όλοι το μέγεθος της ευθύνης τους, ευθύνη που ιστορικά θα τους ακολουθεί διότι καταστρέφοντας έναν κλάδο που προσπαθεί να ορθοποδήσει, καταστρέφουν και όλες αυτές τις επιχειρήσεις και εργαζομένους που συνδέονται μαζί του. Είμαστε σίγουροι ότι θα πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής και αμέσως μόλις λυθεί το πρόβλημα αυτό θα ασχοληθούν οι κρατούντες και με τα υπόλοιπα θέματα, τα οποία εμείς δεν ξεχνάμε.

Περιμένουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους, καλούμε όλους αυτούς που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό να ξεσηκωθούν. Δηλώνουμε ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει. Θα υπάρξουν δυναμικές γιατί πρόκειται για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Σε καμία περίπτωση και δουλειά τόσων ετών δεν μπορούν να σβηστούν με μια μονοκονδυλιά.

Προσυπογράφουμε την επιστολή διαμαρτυρίας του Αντιπροέδρου μας, του κ. Κώστα Δημ. Λεβέντη, Αντιπροέδρου τόσο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων όσο και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και είμαστε πολύ τυχεροί για τον σημαντικό ρόλο που έχει στην περιοχή μας, και είμαστε πάντα στο πλευρό της ΠΟΞ αλλά και του ΣΕΤΕ.

Ελπίζουμε η αυριανή γιορτή του Οσίου Σαμψών, προστάτη των ξενοδόχων, να τους φωτίσει όλους.”

 

Ο Πρόεδρος, Γιώργος Ζαφείρης

Ο Γενικός Γραμματέας, Πάρις Κονιόρδος

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση