Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κρας – τεστ για Τσίπρα σε Κ.Ο. και Βουλή
Κρας – τεστ για Τσίπρα σε Κ.Ο. και Βουλή

Κρας – τεστ για Τσίπρα σε Κ.Ο. και Βουλή

Σε διπλό crash test για την κυβέρνηση αναδεικνύεται η σημερινή ημέρα, καθώς, έπειτα από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων, η πρότασή της για συμφωνία θα αξιολογηθεί από τους θεσμούς, ενώ, παράλληλα, θα περάσει αρχικά από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και, ακολούθως, από την Ολομέλεια της Βουλής, όπου κατατίθεται με τη μορφή του κατεπείγοντος το αίτημα του πρωθυπουργού να εξουσιοδοτηθεί για συμφωνία με βάση αυτό το πλαίσιο.

Ουσιαστικά, το κείμενο με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, κατατίθεται ως συνοδευτικό του αιτήματος για εξουσιοδότηση. Οι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν επί των μέτρων, αλλά επί της ουσίας, εφόσον δώσουν την εξουσιοδότησή τους στον πρωθυπουργό να φέρει μια συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο, τυπικά δεσμεύονται και για ψήφιση της συμφωνίας που θα έρθει αργότερα στη Βουλή. Το κείμενο καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις των δανειστών, ωστόσο θα θέσει σε δοκιμασία τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την παραμονή των ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση. Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε μια πολύωρη και σε φορτισμένο συνεδρίαση αργά χθες το βράδυ, συζήτησε τη στάση που θα κρατήσει σήμερα. Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης ήταν αυτός που προέβαλε τις μεγαλύτερες ενστάσεις στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου που, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενέκρινε την πρόταση.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι το πρόγραμμα που καταθέτει η κυβέρνηση στους εταίρους δεν λύνει τα προβλήματα που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, αλλά, αντίθετα, επαναλαμβάνει τις αποτυχημένες πολιτικές που διαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση. Ενστάσεις εμφανίζονται να έχουν και άλλες ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ερώτημα για τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή και την κυβερνητική συνοχή αποτελεί και η στάση των ΑΝΕΛ. Ο κ. Πάνος Καμμένος εξέφρασε ενστάσεις κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για τη σταδιακή κατάργηση της έκπτωσης του στα νησιά. Να σημειωθεί ότι οι κ. Λαφαζάνης και Καμμένος δεν υπέγραψαν την πρόταση που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η οποία φέρει τις υπογραφές όλων των άλλων υπουργών, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο τη διαφοροποίησή τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το πρόγραμμα μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωναϊού  στη Θεσσαλία       - https://t.co/G9KCmS8asD… -

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

"Αλιεύοντας" την είδηση