Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κρας τεστ για τον νέο μηχανισμό ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
Κρας τεστ για τον νέο μηχανισμό ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Κρας τεστ για τον νέο μηχανισμό ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Με δύο κάνει σήμερα πρεμιέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από τον σύλλογο των συμβολαιογράφων και εισάγει και στη χ μας την ανοιχτή πλειοδοτική διαδικασία για τους ακινήτων.

Η σημερινή πλειοδοσία θα αποτελέσει και κρας τεστ για το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί και το οποίο δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες.

Η επιτυχής λειτουργία του θα σηματοδοτήσει και τη σταδιακή μετάπτωση όλων των πλειστηριασμών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με στόχο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμβολαιογράφων, από τον Μάρτιο και μετά το 70% των πλειστηριασμών να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Παράλληλα, άλλωστε, θα διενεργούνται μέχρι τότε και οι φυσικοί πλειστηριασμοί, δηλαδή στα , που είχαν αποτελέσει μέχρι σήμερα πεδίο δράσης για τις λεγόμενες συλλογικότητες και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για σήμερα μόνο στο της ς είναι προγραμματισμένοι 28 πλειστηριασμοί. Οι δύο που είναι για σήμερα έχουν επισπεύδουσα τράπεζα τη και αφορούν:

• Στην πρώτη περίπτωση μεζονέτα με τιμή αρχικής εκκίνησης τις 698.915 , η οποία πλειστηριάζεται για οφειλή 1,2 εκατ. που είναι σε καθυστέρηση από το 2013.

• Στη δεύτερη περίπτωση τέσσερις χώρους στάθμευσης, με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ έκαστος, που πλειστηριάζονται για ληξιπρόθεσμη οφειλή από εταιρικό δάνειο αρκετών εκατομμυρίων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση