Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΥΓΕΙΑ / Κουρουμπλής: Το 2015 οι 4.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ
Κουρουμπλής: Το 2015 οι 4.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Κουρουμπλής: Το 2015 οι 4.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Εντός του 2015 θα γίνουν οι προσλήψεις 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού στο , διευκρίνισε χθες ο Υγείας, . Ο , την προσεχή εβδομάδα, θα έχει με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ προκειμένου να συζητηθούν οι διαδικασίες και η επίσπευσή τους.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι λόγω της μειωμένης κρατικής επιχορήγησης, ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του έως και τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι η θα καλύψει το υπόλοιπο διάστημα από . Οπως είπε χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή (Παραπολιτικά), ο ΕΟΠΥΥ πέρυσι έλαβε 725 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση και φέτος 526 εκατ. ευρώ. «Αυτά τα , με τη διαχείριση που κάνουμε, θα έχουν έναν ορίζοντα Σεπτεμβρίου» τόνισε και συπλήρωσε ότι «η , βέβαια, είναι αποφασισμένη να καλύψει από το αποθεματικό τις ανάγκες». Ο υπουργός επανέλαβε ότι προχωρεί στη σύσταση επιτροπών διαπραγμάτευσης (ανά κατηγορία παρόχων) στον ΕΟΠΥΥ για καλύτερες τιμές στις υπηρεσίες που αγοράζει για τους ασφαλισμένους, από τις οποίες ευελπιστεί να εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση