Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουρουμπλής: «Την ευθύνη για την κηλίδα έχει το Λιμενικό»
Κουρουμπλής: «Την ευθύνη για την κηλίδα έχει το Λιμενικό»

Κουρουμπλής: «Την ευθύνη για την κηλίδα έχει το Λιμενικό»

Με τη φράση «δεν θα παραιτηθώ ποτέ» απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής στο κύμα αντιδράσεων που δέχθηκε χθες στη Βουλή για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Μάλιστα, με ένα μάλλον άκομψο «άδειασμα», απέδωσε τις ευθύνες για όσα του ασκήθηκαν στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, του οποίου προΐσταται πολιτικά.

Η πιο ήπια στιγμή στη συζήτηση που έγινε χθες στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τη ρύπανση στον Σαρωνικό ήταν… η εισαγωγική τοποθέτηση της προέδρου της, Κατερίνας Ιγγλέση: «Τα ερωτήματα παραμένουν πολλά, η αγωνία μας μεγάλη. Είναι κοινή απαίτηση όχι μόνο η διερεύνηση του συμβάντος, αλλά και η απόδοση ευθυνών», ανέφερε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παν. Κουρουμπλής, υποστήριξε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης ήταν ο καλύτερος δυνατός. Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την καθυστερημένη κινητοποίηση αντιρρυπαντικού πλοίου «Ακταία OSRV» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας (EMSA), υποστήριξε ότι «το σκάφος ήταν σε αποστολή, επέστρεψε την Τρίτη και από τη στιγμή που ήταν διαθέσιμο ζητήθηκε η συνδρομή του». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, βάσει του συμβολαίου που υπέγραψε η EMSA για τη μίσθωση του «Ακταία», ο ιδιώτης οφείλει να το παράσχει άμεσα μόλις του ζητηθεί και η EMSA να θέσει το πλοίο στη διάθεση των Αρχών το αργότερο 24 ώρες αφότου υποβληθεί το σχετικό αίτημα (στη συγκεκριμένη περίπτωση, η EMSA χρειάστηκε 12 ώρες από τη στιγμή που της ζητήθηκε).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αφαίρεσε κινητό και κάρτα ανάληψης 44χρονος στον Βόλο - https://t.co/jDdp78yzuT -

  • Άγνωστος εξαφάνισε 9.000 ευρώ από λογαριασμό 41χρονου στην Αλόννησο   - https://t.co/pZSA9cRGex -

  • 2.152 κρούσματα, νέο άλμα στους διασωληνωμένους - https://t.co/KzfrKIMHw4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση