Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Κούρεμα» δικαιούχων της ρύθμισης για τις 100 δόσεις
«Κούρεμα» δικαιούχων της ρύθμισης για τις 100 δόσεις

«Κούρεμα» δικαιούχων της ρύθμισης για τις 100 δόσεις

Ενα από τα θέματα που μπλόκαραν τη , αλλά φαίνεται πως επιλύθηκε, ήταν αυτό των αλλαγών στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι δανειστές ζητούσαν να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων των 100 δόσεων. Χθες, ο αναπληρωτής Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, δήλωσε στην τηλεόραση του πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αναμόρφωση της ρύθμισης να διασφαλίζει την των φορολογουμένων που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά και τη μετακύλιση βαρών στους πιο εύπορους.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η «Κ» ότι εξετάζεται η υιοθέτηση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, βάσει των οποίων ορισμένοι που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση θα κληθούν να εξοφλήσουν τα τους προς το Δημόσιο σε λιγότερες από 100 .

Αναφερόμενος στον ΕΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι ο στόχος εισπραξιμότητας παραμένει μεν στα 2,65 δισ. , όμως η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο φόρος να γίνει «πιο δίκαιος και πιο αναλογικός». «Υπάρχουν δυνατότητες» είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αφήνοντας να εννοηθεί πως θα επιχειρηθεί μεταφορά των βαρών σε όσους κατέχουν μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση