Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κοτζιάς: Τα Σκόπια να δηλώσουν επιτέλους δημόσια ποιο θα είναι το επίθετο στη σύνθετη ονομασία

Κοτζιάς: Τα Σκόπια να δηλώσουν επιτέλους δημόσια ποιο θα είναι το επίθετο στη σύνθετη ονομασία

Σε συνέντευξή του στο Euronews, Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τονίζει ότι το συλλλητήριο ήτν μια έκφραση δημοκρατικής βούλησης η οποία λαμβάνεται υπόψη, ωστόσο «δεν αλλάζει την πολιτική της ς και την ευθύνη που έχουμε να λύσουμε προτα». Επίσης, εκφράζει προβληματισμό για το ότι η των Σκοπίων δεν έχει κάνει αρκετά για να προετοιμάσει την κοινή της γνώμη εν αντιθέσει με την που έχει αναλάβει δημόσια την ευθύνη για το θέμα της αλλαγής του ονόματος της ΠΓΔΜ.

«Η πήρε την ευθύνη να δηλώσει δημόσια ότι θέλει αλλαγή του ονόματος, ότι αυτό το όνομα θα είναι σύνθετο για όλες τις χρήσεις με ένα προσδιορισμό συγκεκριμένο και βγήκαμε δημόσια και είπαμε ότι σε αυτή την ονομασία θα περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία”. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας, περιμένω ακόμα από τα επιτέλους να βγουν δημόσια να πουν σε αυτή τη σύνθετη ονομασία ποιο θα είναι το επίθετο μπροστά από το ουσιαστικό και να το περιγράψουν στον πληθυσμό τους», τονίζει ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας ότι «εμείς προετοιμάζουμε, και μάλιστα με τις δυσκολίες που έχει κάτι τέτοιο στην κοινή γνώμη, δεν βλέπω να κάνει η άλλη πλευρά την ίδια προετοιμασία- και αυτό με προβληματίζει πολύ σήμερα».

Παράλληλα ο Εξωτερικών εκφράζει την ενόχλησή του, κάνοντας λόγο για “παραλογισμό”, για εκείνους που, εδώ και 25 χρόνια, ενώ έχουν δεχθεί όλοι τη σύνθετη ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”, «έχουν κάνει συμφωνίες για χρήση του ονόματος Μακεδονία στο παρελθόν», να «έχουν σηκώσει το δάχτυλο και να μας κατηγορούν που ενσωματώνουμε έναν όρο που τον βρήκαμε», παριστάνοντας «σαν να μην υπήρξε καν το όνομα Μακεδονία».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση