Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κοτζιάς για Ερντογάν: Είναι ένας γείτονας με τον οποίο πρέπει να συζητάμε
Κοτζιάς για Ερντογάν: Είναι ένας γείτονας με τον οποίο πρέπει να συζητάμε

Κοτζιάς για Ερντογάν: Είναι ένας γείτονας με τον οποίο πρέπει να συζητάμε

«Η επίσκεψη υτή έγινε γιτί πρέπει να κρατάμε πάντα τα κανάλια των συζητήσεων» ήταν η απάντηση που σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς από τις στο ερώτημα ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Τ. στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε συνέντευξη του μετά την λήξη του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο κ. Κοτζιάς θέλοντας να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από την πρόσκληση του κ. Ερντογάν στην χώρα είπε πως «στην Κορέα που βρέθηκα μια εβδομάδα πριν, όταν τους ρώτησα “ποιο είναι το κύριο πρόβλημά σας;”, δε μου απάντησαν “οι βαλλιστικοί πύραυλοι”. Μου απάντησαν ότι “δεν έχουμε καθόλου κανάλια επικοινωνίας με τη Βόρεια Κορέα κι αν συμβεί ένα ατύχημα ή λάθος, δε θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τις συνέπειες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς τονίζοντας την σημασία της επικοινωνίας των δύο γειτονικών χωρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η επίσκεψη έγινε για να δοθεί μία ώθηση στα «κοινά με οικονομικά και μεταφορικά έργα» που ετοιμάζουμε, η συνεργασία πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων καθώς οι δύο κυβερνήσεις θα συναντηθούνε ξανά στην σε τρεις μήνες. «Είναι ένας γείτονάς μας με τον οποίο πρέπει να κουβεντιάζουμε».

Όσον αφορά την κριτική της ς, ότι η επίσκεψη δεν ήταν σωστά προετοιμασμένη, ο κ. Κοτζιάς είπε πως  η είχε αποφασίσει πριν ξεκινήσει η επίσκεψη ότι θα είναι αποτυχημένη. Η αολίτευση είπε «έχει μια νοοτροπία, την οποία ονομάζω νέο-απομονωτισμού και αδράνειας. Δηλαδή, να καθόμαστε στο σπίτι μας. Αυτή μπορεί να είναι βολική νοοτροπία με το γείτονά σου στην πολυκατοικία αν δε θέλεις να του μιλάς. Στις διακρατικές δεν ισχύει» .

 

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση