Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κοστέλο: Νέα ρύθμιση χρέους υπό όρους – φρένο στην αύξηση εργοδοτικών εισφορών
Κοστέλο: Νέα ρύθμιση χρέους υπό όρους – φρένο στην αύξηση εργοδοτικών εισφορών

Κοστέλο: Νέα ρύθμιση χρέους υπό όρους – φρένο στην αύξηση εργοδοτικών εισφορών

Νέα ρύθμιση χρέους με όρους προανήγγειλε ο εκπρόσωπος της , κ. Ντ. Κοστέλο, στην τρόικα ενώ έβαλε φρένο στα σενάρια για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών λέγοντας πως αυτή δεν θα βοηθήσει στη θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους είπε πως «προφανώς και θα υπάρχουν συνθήκες για τη νέα ελάφρυνση του χρέους. Να εφαρμόζει πλήρως το και να είναι σαφής ως προς τις μακροπρόθεσμες πολιτικές». Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν ήδη γίνει πάρα πολλές υποχωρήσεις, αλλά με μία επιπλέον προσπάθεια, ίσως κάποια αποπληρωμής χρεών, ίσως να καταφέρουμε κάτι καλύτερο.

Ανέφερε, πάντως, ότι πρέπει να δούμε τη δομή του χρέους, καθώς υπάρχει μεγάλη απαίτηση αποπληρωμής το 2022. Θα πρέπει οι αποπληρωμές να είναι προσιτές σε ετήσια βάση. Θα πρέπει να δούμε και πώς μπορούν να ενσωματωθούν και οι αναπάντεχες εξελίξεις, σημείωσε ο κ. Κοστέλο. «Είναι κρίσιμο να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το ».

Απαντώντας στις πληροφορίες για επικείμενη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, ο κ. Κοστέλο ανέφερε πως η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών δεν θα βοηθήσει στη θέσεων εργασίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι περιμένουμε προτάσεις από το υπουργείο Εργασίας οποτεδήποτε και πιθανόν μέσα στο Δεκέμβριο για να ξεκινήσει η συζήτηση, ενώ ανέφερε ότι η ΕΕ έχει παράσχει βοήθεια στο υπουργείο. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι υπάρχει και δημοσιονομική πτυχή στη μεταρρύθμιση, αλλά και διαρθρωτική. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να επιβιώσει το σύστημα ως έχει σήμερα, κατά τον κ. Κοστέλο. Και συμπλήρωσε πώς το θέμα είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα να δίνει τα κίνητρα για παραμονή στην εργασία. «Το ελληνικό σύστημα παρέχει αντικίνητρα για να παραμένει στην αγορά εργασίας» επισήμανε. Πάντως, υποστήριξε ότι πάρα πολλές οικογένειες έχουν ως μοναδικό εισόδημα μία , «οπότε θα πρέπει να εξετασθεί και αυτό το θέμα». Για το θέμα της αύξησης των εισφορών, ο κ. Κοστέλο είπε ότι «δεν έχουμε κόκκινες γραμμές στη συζήτηση» και θα δούμε την «στο σύνολό της». Αλλά πρόσθεσε ότι «προφανώς η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών δεν θα βοηθά στη νέων θέσεων απασχόλησης. Αλλά πρέπει να δούμε το σύνολο της μεταρρύθμισης. Θα δούμε και τη μεταρρύθμιση στη φορολογία εισοδημάτων», βάζοντας φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για αύξησή τους.

Νωρίτερα, ο κ. Ντ. Κοστέλο ανέφερε πως παραμονές μίας επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αν αυτή συνοδευτεί και με μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκτιμούμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε ταχύτερα τους κεφαλαιακούς ελέγχους ().

Εξάλλου, εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική από ότι περιμέναμε, με αποτέλεσμα για φέτος να εκτιμάται ότι θα κινηθεί πέριξ του 0% η μεταβολή του ΑΕΠ και δεν είναι απαραίτητο να είναι αρνητική το .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση