Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κοστέλο: Οι μεταρρυθμίσεις δεν τελειώνουν το 2018
Κοστέλο: Οι μεταρρυθμίσεις δεν τελειώνουν το 2018

Κοστέλο: Οι μεταρρυθμίσεις δεν τελειώνουν το 2018

Νέo μήνυμα προς την Αθήνα και το αφήγημα περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» έστειλε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους Θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο.

Μιλώντας στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κοστέλο υπογράμμισε ότι o δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς και ότι σε καμία περίπτωση η προσπάθεια αναμόρφωσης της ελληνικής οικονομίας δεν τερματίζεται τον Αύγουστο του 2018, με τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος, αλλά ότι θα απαιτηθούν πολλά ακόμη χρόνια μεταρρυθμίσεων.

«Είναι φανερό ότι μια βιώσιμη θα χρειαστεί τη διατήρηση της εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων για πολλά ακόμα χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει την ανάγκη να διατηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως το σύστημα, σε μέτρα που καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και σε ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος».

Ο κ. Κοστέλο, εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος και εξέφρασε την ελπίδα ότι η υλοποίηση των προαπαιτούμενων θα ανοίξει τον δρόμο για τη συζήτηση της ελάφρυνσης του χρέους.

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών στο της 22ας Ιανουαρίου, και ελπίζω ότι αυτοί τότε θα ενεργοποιήσουν τις συζητήσεις για την εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων που θα διασφαλίσουν τη του χρέους».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση