Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » «Κορυφαίος» προοριζόταν για υπ. Δικαιοσύνης
«Κορυφαίος» προοριζόταν για υπ. Δικαιοσύνης

«Κορυφαίος» προοριζόταν για υπ. Δικαιοσύνης

Κορυφαίο πρώην στέλεχος του , με σημαντικό αξίωμα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβερνητικής περιόδου, σχεδίαζε να εγκαταστήσει στο τιμόνι του υπουργείου Δικαιοσύνης η «πτέρυγα» του κόμματος που διατηρούσε επαφές με ποινικούς κρατούμε και έγκλειστους τρομοκράτες. Αυτό φέρεται να προκύπτει από καταγεγραμμένες συνομιλίες που κατέθεσε χθες στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην αναπληρωτής , . Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν κρατούμενοι με κομματικά στελέχη του ακούγονται να συζητούν την πιθανή τοποθέτηση του προσώπου αυτού στο υπουργείο Δικαιοσύνης, θεωρώντας ότι θα ανταποκρινόταν θετικά σε μια σειρά αιτημάτων τους, όπως η κατάργηση των φυλακών τύπου ΄, η κατάργηση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού κ.ά. Το συγκεκριμένο στέλεχος, με εμπειρία στα θέματα δικαιοσύνης, έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα συγκεκριμένα θέματα, ενώ είχε έρθει και σε ευθεία σύγκρουση με τον κ. Πανούση σε ό,τι αφορά ορισμέ χειρισμούς της Αστυνομίας.

Επιπλέον, στα έγγραφα που κατέθεσε χθες στη Δικαιοσύνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υπάρχουν ονόματα μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής ραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατείχαν ρόλο μεσαζόντων μεταξύ βαρυποινιτών και κυβερνητικών στελεχών, ενώ ορισμένοι κατέχουν κρίσιμα κυβερνητικά αξιώματα. Από τα στοιχεία που κατέθεσε στη εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα κομματικά στελέχη βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με ποινικούς κρατουμένους και τρομοκράτες προκειμένου να προωθήσουν ευνοϊκές, γι' αυτούς, νομοθετικές ρυθμίσεις. Μεταξύ των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κατονομάζονται στα έγγραφα Πανούση ξεχωρίζει αυτό συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. ίκου Παρασκευόπουλου. Από την πλευρά των έγκλειστων, κεντρικό ρόλο φέρονται να διαδραμάτιζαν φυλακισμένο μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και βαρυποινίτης που περιγράφεται ως ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δύο έγκλειστοι ακούγονται να κάνουν από κοινού τις διαπραγματεύσεις – συνεννοήσεις με τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και να συμφωνούν για την ανάγκη απομάκρυνσης του Γ. Πανούση από το υπουργείο. Οι καταγγελίες του πρώην υπουργού έχουν τη μορφή πληροφοριακών δελτίων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (), στα οποία φέρεται να αποτυπώνεται τόσο η δραστηριότητα των εν λόγω στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι απειλές που διατύπωναν για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό σε μεταξύ τους συζητήσεις ποινικοί κρατούμενοι και τρομοκράτες.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, τα κομματικά-κυβερνητικά στελέχη βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση με βαρυποινίτες και αντικείμενο την ψήφιση ευνοϊκών γι' αυτούς διατάξεων-ρυθμίσεων. Αποκαλυπτική είναι τηλεφωνική συνομιλία στην οποία κομματικό στέλεχος υπόσχεται σε φυλακισμένο μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων» ευνοϊκά νομοθετήματα για τις φυλακές τύπου Γ΄ και τη υποχρεωτική λήψη DNA. «Κάντε κάτι να εξαιρεθούμε από τις φυλακές Τύπου Γ΄», ακούγεται να λέει το φυλακισμένο μέλος της «Συνωμοσίας», ενώ το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά «τα 'παμε αυτά, θα φέρουμε νομοθετήματα και για τις φυλακές τύπου Γ΄. Θα δεις θα τις καταργήσουμε». Σύμφωνα τώρα με όσα καταγγέλλει ο κ. Πανούσης, όταν τα υπεσχημένα δεν υλοποιήθηκαν, στοχοποιήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος ως υπαίτιος για την κυβερνητική υπαναχώρηση σε θέματα δημόσιας τάξης και σωφρονιστικής πολιτικής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση