Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κόντρα Μαξίμου – Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες
Κόντρα Μαξίμου – Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Κόντρα Μαξίμου – Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Να δώσει την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες στο συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό του ΕΣΡ και όχι στον «εκάστοτε υπουργό» καλεί τον κ. Τσίπρα και την κυβερνητική πλειοψηφία το Ποτάμι.

Ζητά μάλιστα από τον πρωθυπουργό αλλά και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να απαντήσουν αν συμφωνούν «με την αυτοαναγόρευση του κ. Παππά, σε “υπέρτατο καναλάρχη”, ο οποίος θα αποφασίσει, αυτός και μόνο αυτός, τον αριθμό, τα κριτήρια και τελικά τα πρόσωπα στα οποία θα εκχωρήσει τις τηλεοπτικές άδειες».

Το Ποτάμι υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή τον Φεβρουάριο ζήτησε να υπάρξει άμεσα διαφανής διαχείριση των συχνοτήτων στην Ελλάδα, καθώς «είναι κοινωνική απαίτηση το ξεκαθάρισμα του θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Μάλιστα το Ποτάμι θέτει και το εξής ερώτημα: «Γιατί ένας υπουργός, ακόμη και με τις πανθομολογούμενες ικανότητες του κ. Παππά, να είναι αρμόδιος, αυτός και μόνο αυτός, να κρίνει ποιοι θα πάρουν τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα; Γιατί πρέπει να υποβαθμιστεί το ΕΣΡ το οποίο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ως Ανεξάρτητη Αρχή»;

Είχε προηγηθεί η απάντηση του Μαξίμου στις δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη ότι «η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή».

«Ο κ. Θεοδωράκης επέλεξε να εκφράσει την αντίθεσή του σε ένα νομοσχέδιο, κομβικό για τη διαφανή διαχείριση των συχνοτήτων στην Ελλάδα. Ένα νομοσχέδιο που έρχεται κατόπιν κοινωνικής απαίτησης για το ξεκαθάρισμα του θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δημοσιευμένο, μάλιστα, εδώ και μήνες, προ εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνούμε με την άποψή του ότι «η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή». Γι’ αυτό, άλλωστε, οι Έλληνες πολίτες έφεραν για δεύτερη φορά το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και έκριναν ότι η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ό,τι εκφράζει το Ποτάμι, πρέπει να μην ξαναβρεθούν στην εξουσία», αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το περιστύλιο της Βουλής ο κ. Θεοδωράκης κατήγγειλε ότι με το νέο νόμο που ετοίμασε ο κ. Παππάς χρίζεται ο ίδιος ως ο μέγας καναλάρχης της χώρας. «Αυτός θα αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, αυτός θα αποφασίζει τα κριτήρια. Και υπάρχει ένα ερώτημα: πώς θα αποφασίζει; Θα παζαρεύει δηλαδή ο καθένας από τους καναλάρχες με τον υπουργό Επικρατείας αν θα πάρει ή δε θα πάρει άδεια;», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση