Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κωνσταντοπούλου: Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν είχαν στόχο την υπερχρέωση της Ελλάδας
Κωνσταντοπούλου: Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν είχαν στόχο την υπερχρέωση της Ελλάδας

Κωνσταντοπούλου: Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν είχαν στόχο την υπερχρέωση της Ελλάδας

Για «θυματοποίηση» της Ελλάδας και του λαού της, έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της στην 4η Παγκόσμια Κοινοβουλίων, που πραγματοποιείται στη . «Σας απευθύνω έκκληση αλληλεγγύης προς τον λαό και την , τη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και όπου σήμερα υφίσταται επίθεση και καταλύεται. Η και ο λαός της, θυματοποιήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια από πολιτικές που είχαν δήθεν στόχο να δώσουν μια βιώσιμη λύση για την υπερχρέωση της χώρας και διέξοδο από την οικονομική κρίση.

Οι πολιτικές αυτές που περιλαμβάνονται σε συμφωνίες που ονομάζονται «Μνημόνια Κατανόησης» και συνήφθησαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τρεις διεθνείς αρχές (το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) γνωστές ως η «Τρόικα» που λειτουργούν ως πιστωτές της Ελλάδας- κατέληξαν σε βαριές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως των κοινωνικών δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και καθεαυτού του κράτους δικαίου», είπε αρχικά η κα. Κωνσταντοπούλου, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε την στάση των πιστωτών:

«Το Προκαταρκτικό Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το δημόσιο είναι παράνομο, αθέμιτο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο. Ότι δημιουργήθηκε και μέσα από διαδικασίες που παραβίασαν κατάφωρα το συνταγματικό δίκαιο, τους κοινοβουλευτικούς και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες κατοχυρωμένες από το διεθνές δίκαιο, νομιμοποιώντας έτσι την αποκήρυξή του.

Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα, είπε: «Η Ελληνική Βουλή αποδέχθηκε την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης να διενεργηθεί δημοψήφισμα για το τελεσίγραφο και ο Ελληνικός λαός με μεγάλη πλειοψηφία 62%, απέρριψε τα μέτρα.

Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε με κλειστές και περιορισμούς κεφαλαίων, ως αποτέλεσμα της άρνησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παράσχει ρευστότητα μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

Και όμως, υπερίσχυσε η δημοκρατία.

Ο Ελληνικός λαός μίλησε ξεκάθαρα και το 62% ψήφισε ΟΧΙ στα κοινωνιοκτόνα μέτρα».

Η κα. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στο τρίτο , καταγγέλοντάς το ακόμα μια φορά, κάνοντας απολογισμό της διαπραγμάτευσης του χρέους και των συνεπειών που είχε για την . Καταλήγοντας, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι,

Το δημόσιο χρησιμοποιείται σε βάρος του Ελληνικού λαού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για να συρρικνωθεί η Δημοκρατία.

Όμως η Δημοκρατία αποτελεί υπέρτατη αξία, και τα Κοινοβούλια δεν μπορεί να υποβαθμίζονται σε απλές σφραγίδες που επικυρώνουν νόμους τους οποίους έχουν απορρίψει οι λαοί, νόμους οι οποίοι καταστρέφουν την κοινωνία και τις επόμενες γενιές.

Σας καλώ, με την ιδιότητά σας ως Κοινοβουλευτικών και Προέδρων Κοινοβουλίων να υποστηρίξετε την αξίωση για Δημοκρατία και αυτονομία των Κοινοβουλίων απέναντι στον εκβιασμό του χρέους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

  • Μεθυσμένος 18χρονος προκάλεσε τροχαίο στην Αλόννησο - https://t.co/fY3T6O3thW -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/EbXPKi3Umx -

"Αλιεύοντας" την είδηση