Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κομματική πειθαρχία από Θεοδωράκη
Κομματική πειθαρχία από Θεοδωράκη

Κομματική πειθαρχία από Θεοδωράκη

Γραμμή σκληρής κομματικής πειθαρχίας στην αποψινή ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο θα τηρήσει ο κ. Στ. Θεοδωράκης. «Το Ποτάμι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Θα κινηθούμε όλοι σαν μια γροθιά», δήλωσε χθες ο επικεφαλής του κινήματος, τονίζοντας ότι προέχει η διασφάλιση της χώρας στην Ευρώπη. Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι το Ποτάμι διατηρεί τις σοβαρές διαφωνίες του με την κυβέρνηση, ωστόσο δεν μπορεί παρά να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας. Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε και ενώπιον των βουλευτών του Ποταμιού ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί διαφοροποιήσεις στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Η σκληρή στάση του κ. Θεοδωράκη υπαγορεύθηκε εν πολλοίς και λόγω των δημόσιων δηλώσεων βουλευτών όπως ο κ. Γρ. Ψαριανός, ο οποίος είχε θέσει ως όρο για τη θετική ψήφο του την αποδοχή εκ μέρους του κ. Αλ. Τσίπρα για αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Ο κ. Ψαριανός απείχε από την χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο., στάση η οποία ερμηνεύεται από ορισμένους και ως προπομπός και της σημερινής στάσης την οποία θα τηρήσει κατά την ψηφοφορία.

Στη χθεσινή Κ.Ο. του Ποταμιού αποφασίστηκε ομοφώνως και η ανάληψη πρωτοβουλίας για συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της Βουλής, ώστε τον Σεπτέμβριο να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της προέδρου της Βουλής. Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι κωλυσιεργεί και δεν ασκεί τα καθήκοντά της.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλοφοριακή αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες οδηγών στη Λεωφόρο Ειρήνης - https://t.co/2YzHZJwMN7 -

  • Αντιπλημμυρικά έργα σε 12 ρέματα στην Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/r6EUSYlcSX -

  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου - https://t.co/3PRNdFWGVJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση