Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Κόλαση» στη Βουλή: «Σφαγή» για τον Κατρούγκαλο – Αποχώρησε η ΝΔ
«Κόλαση» στη Βουλή: «Σφαγή» για τον Κατρούγκαλο – Αποχώρησε η ΝΔ

«Κόλαση» στη Βουλή: «Σφαγή» για τον Κατρούγκαλο – Αποχώρησε η ΝΔ

Εκτός ορίων έφτασε η κατάσταση στη Βουλή για ακόμη μια φορά με τη διαδικασία της συζήτησης για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου να καταλήγει σε φωνές, ουρλιαχτά και την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την αίθουσα.

Αφού πρωθυπουργός και διασταύρωσαν τα ξίφη τους η Τσίπρα-Σαμαρά συνεχίστηκε, ενώ, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης η ένταση κλιμακώθηκε με την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Αφορμή στάθηκε η πρόθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να δώσει τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο να μιλήσει επί του προσωπικού για τα όσα ακούστηκαν για εκείνον και τα δημοσιεύματα στα οποία πρωταγωνίστησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οργή από τα έδρανα της ΝΔ, φωνές Σαμαρά και «λάδι στη φωτιά» από την Κωνσταντοπούλου

Η κίνηση αυτή έφερε οργισμένες αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να διαμαρτύρονται για παράβαση κανονισμών.

Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής με ηγεσία και της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίζουν τις φωνές και τις διαμαρτυρίες.

Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ «Μην απευθύνεστε στο προεδρείο απειλητικά», ενώ, απευθυνόμενη στον Αδωνι Γεωργιάδη του είπε «Γιατί φωνάζετε κύριε  Γεωργιάδη; Ανησυχήσατε για τις αναφορές στη λίστα Λαγκάρντ;».

Αυτή η αποστροφή έκανε έξω φρενών τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φώναζε και έκανε λόγο για «γελοιοποίηση».

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ακούστηκε να λέει ότι «μου έκλεινε διαρκώς το μικρόφωνο και έκανε σχόλια και παρατηρήσεις στην ομιλία μου, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν».

 

Ο κ. συνέχιζε να διαμαρτύρεται και να τονίζει ότι θα αποχωρήσει, ενώ, την ίδια στιγμή έκλεισαν τα μικρόφωνα στη Βουλή με αποτέλεσμα να επικρατήσει πραγματικός χαμός.

Η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής «Οταν προεδρεύατε επιτρέπεται τέτοιες συμπεριφορές σαν τη δική σας;»

Eπειτα από αντεγκλήσεις που διήρκησαν αρκετά λεπτά οι της ΝΔ αποχώρησαν, κατηγορώντας την κ. Κωνσταντοπούλου ότι «δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος της Βουλής αλλά σαν πρόεδρος του » και ο Γιώργος Κατρούγκαλος πήρε τον λόγο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στον κ.Σαμαρά είπε «Είναι δηλωτικό του πολιτικού ήθους τους ότι μπορεί να απευθύνει συκοφαντικές κατηγορίες δίχως να μπορεί να απαντήσει κάποιος. Αυτό είναι του νομικού πολιτισμού μας. Να απαντά κάποιος όταν κατηγορείται. Για ότι κατασκεύασαν για μένα. Η ηθική υπεροχή της σημερινής ς είναι το όπλο στον παλαιοκομματισμό. Είναι μεγάλο το κενό της αντιπολίτευσης που έφτασε να λέει ψέματα ο αρχηγός τους. Έπεσε ο μύθος του 12%. μεταμορφώνεται από τότε σε κάτι άλλο και σε κάτι, δίχως μπορεί να απαντήσει κάποιος και να μένει η λάσπη. Εγώ δεν είμαι πρόβατο. Ήμουν πάντα καθαρός και κρυστάλλινος. Πρέπει να ήμουν στρατιώτης του δικαίου. Θα τα πούμε τον Ιούνιο στα δικαστήρια. Τα οικονομικά τους συμφέροντα βρίσκονται σε κίνδυνο».

 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός πήρε ξανά το λόγο εξαπολύοντας κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

«Εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, ίσως λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, αποχώρησε» είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει «Και μάλιστα με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου της Βουλής και όχι του αρχηγού του κόμματος».

«Δεν γίνεται να μην γνωρίζει τον κανονισμό ο κ. , παρέσυρε τον κ. Σαμαρά. Μήπως αυτή η ενέργεια που μετέτρεψε μια ιστορική παράταξη σε φοιτητική παράταξη έγινε γιατί δεν γνώριζαν τον κανονισμό; Αυτή η ενέργεια έγινε για να λόγους εντυπωσιασμού και να καλυφθεί η συζήτηση και η ουσία της. Αυτό δεν τιμά το Κοινοβούλιο» είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση