Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κόκκινος συναγερμός στον ΟΣΕ για τα ατυχήματα
Κόκκινος συναγερμός στον ΟΣΕ για τα ατυχήματα

Κόκκινος συναγερμός στον ΟΣΕ για τα ατυχήματα

Ατύχημα που επαναλαμβάνεται παύει να είναι μόνο ατύχημα. Ετσι, έστω κι αν άργησε, κόκκινος συναγερμός σήμανε σε ΟΣΕ και υπουργείο Υποδομών ύστερα από τα συχνά περιστατικά εκτροχιασμών που σημειώνονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Βαγόνια και μηχανές βγαίνουν εκτός δικτύου χωρίς… εμφανή λόγο, με τους επιβάτες να βιώνουν τρόμο ή αγωνία και σίγουρα ταλαιπωρία μέχρι να φτάσουν μετά πολλών εμποδίων στον τελικό τους προορισμό.

Η πλειονότητα των λεγόμενων «μικροατυχημάτων» δεν προκαλεί φθορά στο δίκτυο ή στο τροχαίο υλικό, ωστόσο έχει αποτέλεσμα την πολύωρη «φραγή» του δικτύου μέχρι την απομάκρυνση των εκτροχιασμένων βαγονιών ή συρμών. Και αυτό, γιατί μεγάλο μέρος του αποτελείται από μονή γραμμή (η κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις διεξάγεται από μία γραμμή και όχι δύο παράλληλες) λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο σύνολο σχεδόν του δικτύου.

Οι περιορισμένοι πόροι αλλά και το γεγονός ότι στο δίκτυο εξελίσσονται έργα εδώ και χρόνια καθιστούν τη σιδηροδρομική πραγματικότητα αρκετά δύσκολη. Οι εργαζόμενοι κάνουν κυρίως λόγο για ελλείψεις στη συντήρηση αλλά και στο προσωπικό, ενώ η διοίκηση από την πλευρά της επισημαίνει ότι η εκτέλεση εργασιών με παράλληλη λειτουργία του σιδηροδρόμου καθυστερεί την ολοκλήρωση των έργων, προκαλώντας δυσλειτουργίες στο σιδηροδρομικό έργο. Την ίδια στιγμή, τα συχνά περιστατικά αποτελούν σημαντικό πλήγμα στην εικόνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία επιχειρεί να ενισχύσει το εμπορευματικό της πελατολόγιο ενόψει και της μετάβασης στον νέο, Ιταλό, ιδιοκτήτη. Ταυτόχρονα, ουτοπική καθίσταται η εξωστρέφεια του ελληνικού σιδηροδρόμου, που αποτελεί κυρίαρχο στόχο και του ΟΣΕ, λόγω των συνεχών προβλημάτων και καθυστερήσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση