Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κόκκινος συναγερμός στον ΟΣΕ για τα ατυχήματα
Κόκκινος συναγερμός στον ΟΣΕ για τα ατυχήματα

Κόκκινος συναγερμός στον ΟΣΕ για τα ατυχήματα

Ατύχημα που επαναλαμβάνεται παύει να είναι μόνο . Ετσι, έστω κι αν άργησε, κόκκινος συναγερμός σήμανε σε ΟΣΕ και υπουργείο Υποδομών ύστερα από τα συχνά περιστατικά εκτροχιασμών που σημειώνονται στο της χώρας. Βαγόνια και μηχανές βγαίνουν εκτός δικτύου χωρίς… εμφανή λόγο, με τους επιβάτες να βιώνουν τρόμο ή αγωνία και σίγουρα ταλαιπωρία μέχρι να φτάσουν μετά πολλών εμποδίων στον τελικό τους προορισμό.

Η πλειονότητα των λεγόμενων «μικροατυχημάτων» δεν προκαλεί φθορά στο δίκτυο ή στο τροχαίο υλικό, ωστόσο έχει αποτέλεσμα την πολύωρη «φραγή» του δικτύου μέχρι την απομάκρυνση των εκτροχιασμένων βαγονιών ή συρμών. Και αυτό, γιατί μεγάλο μέρος του αποτελείται από μονή γραμμή (η κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις διεξάγεται από μία γραμμή και όχι δύο παράλληλες) λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο σύνολο σχεδόν του δικτύου.

Οι περιορισμένοι πόροι αλλά και το γεγονός ότι στο δίκτυο εξελίσσονται έργα εδώ και χρόνια καθιστούν τη σιδηροδρομική πραγματικότητα αρκετά δύσκολη. Οι κάνουν κυρίως λόγο για ελλείψεις στη αλλά και στο προσωπικό, ενώ η από την πλευρά της επισημαίνει ότι η εργασιών με παράλληλη λειτουργία του σιδηρο καθυστερεί την ολοκλήρωση των έργων, προκαλώντας δυσλειτουργίες στο σιδηροδρομικό . Την ίδια στιγμή, τα συχνά περιστατικά αποτελούν σημαντικό πλήγμα στην της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία επιχειρεί να ενισχύσει το εμπορευματικό της πελατολόγιο ενόψει και της μετάβασης στον νέο, Ιταλό, ιδιοκτήτη. Ταυτόχρονα, ουτοπική καθίσταται η εξωστρέφεια του ελληνικού σιδηρο, που αποτελεί κυρίαρχο στόχο και του ΟΣΕ, λόγω των συνεχών προβλημάτων και καθυστερήσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση