Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κλείνουν κατά χιλιάδες τα «βιβλία» λόγω υπέρογκων εισφορών
Κλείνουν κατά χιλιάδες τα «βιβλία» λόγω υπέρογκων εισφορών

Κλείνουν κατά χιλιάδες τα «βιβλία» λόγω υπέρογκων εισφορών

Στην εφορία σπεύδουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και με ανενεργά «μπλοκάκια», προκειμένου να κλείσουν τα τους ή να μετασχηματίσουν τις εταιρείες τους ώστε να αποφύγουν τις επιβαρύνσεις του νέου ασφαλιστικού

Οπως αναφέρουν μεγάλα λογιστικά γραφεία, έχει αυξηθεί ο όγκος της ς τους, κυρίως από τέτοιες υποθέσεις. Αυτό που τους προκαλεί εντύπωση είναι ότι χιλιάδες επαγγελματίες διατηρούσαν ανοιχτά τα βιβλία τους πληρώνοντας κάθε χρόνο το τέλος επιτηδεύματος των 650 , το οποίο θα χάσει πλέον το ελληνικό Δημόσιο.

Στην ερώτησή τους γιατί δεν είχαν κλείσει τα βιβλία τους τόσα χρόνια, απαντούν ότι περίμεναν μήπως βρουν ή κάποια περιστασιακή απασχόληση.

Οι εκτιμούν ότι την προσεχή εβδομάδα οι ουρές που θα σχηματιστούν στην εφορία θα είναι τεράστιες και δεν αποκλείουν να δοθεί για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Σημειώνεται ότι η δήλωση διακοπής δραστηριοτήτων θεωρείται εμπρόθεσμη εφόσον υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ εντός 30 ημερών από την ημέρα πραγματικής παύσης των δραστηριοτήτων. Δηλαδή, όσοι διέκοψαν τις τους στις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιανουαρίου για να κλείσουν τα βιβλία τους, χωρίς να τους επιβληθεί πρόστιμο. Εάν η δήλωση υποβληθεί μετά την πάροδο των 30 ημερών, θεωρείται εκπρόθεσμη και ο φορολογούμενος θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση