Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κλείνουν κατά χιλιάδες τα «βιβλία» λόγω υπέρογκων εισφορών
Κλείνουν κατά χιλιάδες τα «βιβλία» λόγω υπέρογκων εισφορών

Κλείνουν κατά χιλιάδες τα «βιβλία» λόγω υπέρογκων εισφορών

Στην εφορία σπεύδουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι με ανενεργά «μπλοκάκια», προκειμένου να κλείσουν τα βιβλία τους ή να μετασχηματίσουν τις εταιρείες τους ώστε να αποφύγουν τις επιβαρύνσεις του νέου ασφαλιστικού

Οπως αναφέρουν μεγάλα λογιστικά γραφεία, έχει αυξηθεί ο όγκος της εργασίας τους, κυρίως από τέτοιες υποθέσεις. Αυτό που τους προκαλεί εντύπωση είναι ότι χιλιάδες επαγγελματίες διατηρούσαν ανοιχτά τα βιβλία τους πληρώνοντας κάθε χρόνο το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ, το οποίο θα χάσει πλέον το ελληνικό Δημόσιο.

Στην ερώτησή τους γιατί δεν είχαν κλείσει τα βιβλία τους τόσα χρόνια, απαντούν ότι περίμεναν μήπως βρουν εργασία ή κάποια περιστασιακή απασχόληση.

Οι λογιστές εκτιμούν ότι την προσεχή εβδομάδα οι ουρές που θα σχηματιστούν στην εφορία θα είναι τεράστιες και δεν αποκλείουν να δοθεί παράταση για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Σημειώνεται ότι η δήλωση διακοπής δραστηριοτήτων θεωρείται εμπρόθεσμη εφόσον υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ εντός 30 ημερών από την ημέρα πραγματικής παύσης των δραστηριοτήτων. Δηλαδή, όσοι διέκοψαν τις εργασίες τους στις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017 για να κλείσουν τα βιβλία τους, χωρίς να τους επιβληθεί πρόστιμο. Εάν η δήλωση υποβληθεί μετά την πάροδο των 30 ημερών, θεωρείται εκπρόθεσμη και ο φορολογούμενος θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Βαρβάρας στην Ν. Ιωνία #ΑγίαΒαρβάρα - https://t.co/fgiLTRjO2p -

  • Ο Βόλος υποδέχεται την Παναγία Ξενιά και την Αγία Ζώνη της Παναγίας   #ΠαναγίαΞενιά - https://t.co/5Vo4oD1yE6 -

  • Αποτελέσματα Βιολογικής Γεωργίας #ΒιολογικήΓεωργία - https://t.co/zpk7yncbXN -

"Αλιεύοντας" την είδηση