Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κλιμάκωση επιθέσεων από Κωνσταντοπούλου
Κλιμάκωση επιθέσεων από Κωνσταντοπούλου

Κλιμάκωση επιθέσεων από Κωνσταντοπούλου

Σοβαρό θεσμικό πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον η χώρα, καθώς επιλογή της Προέδρου της Βουλής είναι εμφανής και δημόσια να κλιμακώσει τις επιθέσεις της με στόχους τους δύο κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Κατηγορώντας αμφοτέρους για ενέργειες που καταστρατηγούν το Σύνταγμα, υποστηρίζει  χωρίς περιστροφές ότι οι κ. Πρ. και Αλ. αντιμετωπίζουν τους Θεσμούς σαν «τσιφλίκι και ιδιοκτησία τους»! Στο επίκεντρο των σφοδρών και συνεχιζόμενων επιθέσεων της κας Κωνσταντοπούλου είναι το γεγονός ότι δρομολογήθηκε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, δίχως να τηρηθεί διάταξη άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει τυπική ενημέρωση του ανώτατου άρχοντα από τον Πρόεδρο της Βουλής για τη σύνθεση του Κοινοβουλίου (αριθμός κοινοβουλευτικών ομάδων). Αφορμή, σήμερα, στάθηκε συνάντησή της με τον κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος την επισκέφθηκε στη προκειμένου –όπως είπε- να την ενημερώσει για τη συγκρότηση του νέου κόμματος και της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, υπό τον τίτλο «Λαϊκή Ενότητα».

Μέσα σε αυτό το και με την ευκαιρία της συναντήσεως, η κα Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε και νέες πρωτοβουλίες της: Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω της οποίας θα ζητεί εξηγήσεις για την κατά τη γνώμη της «αντισυνταγματική» διαδικασία των διερευνητικών.

Παράλληλα, θα επιδιώξει έκτακτη της Ολομέλειας, προκειμένου να γίνει συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Κοινοβουλίου για τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του κ. Παυλόπουλου, αμέσως μετά το .

Υπό το πρίσμα αυτό, σημείωσε ότι «η , είναι παρούσα και εγγυήτρια της δημοκρατικής λειτουργίας και της ενημέρωσης πολιτών. Αυτός» τόνισε, «θα είναι ο ρόλος που καλούμαστε να διαδραματίσουμε».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση