Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Κλείδωσε» συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ τον Φεβρουάριο
«Κλείδωσε» συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ τον Φεβρουάριο

«Κλείδωσε» συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ τον Φεβρουάριο

Με την πικρή γεύση που έχει φήσει στους Ευρωπίους η μη διαβούλευση της ς με τους θεσμούς για τις εξαγγελίες Τσίπρα και με το επίσημο ραντεβού του με την Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο στις βαλίτσες, που «κλείδωσε» για τις 13 Φεβρουαρίου, επέστρεψε χθες το βράδυ από τις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ραντεβού με τη ερμανίδα καγκελάριο κυοφορείτο εδώ και αρκετές εβδομάδες και «κλείδωσε» στη χθεσινή ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε μαζί της ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού τος. Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη γερμανική πρωτεύουσα, σε μια συγκυρία που η Ν.Δ. φαίνεται να έχει εδραιωμένο δημοσκοπικό προβάδισμα και στην οποία ο ίδιος διαμηνύει στους Ευρωπαίους συνομιλητές του ότι οι εκλογές είναι λύση, επειδή υπάρχει η εναλλακτική μιας ς που είναι έτοιμη να εφαρμόσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, έχει τη σημασία της, καθώς ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως εν αναμονή πρωθυπουργός. Το προφίλ αυτό ενισχύει το γεγονός ότι στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα συναντηθεί μόνο με την κ. Μέρκελ, αλλά και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε χθες ενώπιον των συνομιλητών του, τόσο στο ΕΛΚ όσο και στην , ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι άτολμη στις μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης, τόσο στη συνάντησή του με τον Ζαν-Κλοντ ιούνκερ όσο και σε αυτήν με τον Βάλντις , έγινε αποδέκτης «παγωμάρας» για τις τελευταίες εξελίξεις που συνδέονται με τα μέτρα για το βραχυπρόθεσμο χρέος, καθώς και της έντονης αβεβαιότητας και ανησυχίας για το μέλλον της αξιολόγησης.

Ανησυχία εισέπραξε από τους συνομιλητές του στο ΕΛΚ και από τον Φρανς Τίμερμανς για τη διαχείριση του προσφυγικού και το μέλλον της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Αρμόδιες πηγές σημείωναν, πάντως, ότι στη συνάντησή του με τον Πιερ Μοσκοβισί, ο Γάλλος επίτροπος εμφανίστηκε πιο ισορροπιστής σε σχέση με τις δημόσιες δηλώσεις του.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση