Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κυβερνητική «εμπλοκή» με Μαν. Σφακιανάκη
Κυβερνητική «εμπλοκή» με Μαν. Σφακιανάκη

Κυβερνητική «εμπλοκή» με Μαν. Σφακιανάκη

Σε περίοδο παρατεταμένων αναταράξεων δείχνει να έχει εισέλθει η , καθώς νέα ενδοκυβερνητική «τρικυμία» προκλήθηκε χθες, με επίκεντρο τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία,και ειδικότερα την απόφαση να απομακρυνθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο διευθυντής της υπηρεσίας, Μανώλης Σφακιανάκης. Η δυσαρέσκεια για την απόφαση αυτή εκδηλώθηκε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, ευρισκόμενος στις , συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Τόσκα. Μάλιστα, τις ίδιες ώρες εξελισσόταν η παράλληλη μίνι με την αποπομπή τού υπό παραίτηση υφυπουργού Υποδομών, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη για την αντικατάσταση του οποίου αναμένεται να συναντηθούν αύριο οι κ. Τσίπρας και .

Παρά το γεγονός ότι από την επιχειρήθηκε το θέμα να κρατηθεί χαμηλά, οι διαστάσεις που έλαβε και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν και έλα μορφή μαζικής διαμαρτυρίας, κυρίως μέσω Διαδικτύου, ανάγκασαν το κυβερνητικό επιτελείο σε αναδίπλωση και προκάλεσαν μία ακολουθία γεγονότων που προδίδουν εκνευρισμό και αμηχανία. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι χθες το πρωί η πρωθυπουργική ενόχληση είχε μετακινηθεί από τον κ. Τόσκα στον κ. Σφακιανάκη, καθώς προχώρησε σε προσφυγή κατά της απόφασης για τη μετακίνησή του.

Αφήνεται να εννοηθεί από το πρωθ περιβάλλον ότι στον κ. Σφακιανάκη είχε διαμηνυθεί ότι θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Στην ενόχληση που προκάλεσε με τις πρωτοβουλίες του, αποδίδεται η που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ. Τόσκας από το βήμα της Βουλής χθες. Λίγο αργότερα και προκειμένου να κλείσει ένα θέμα που εκτιμήθηκε ότι επικοινωνιακά προκαλεί δυσανάλογα μεγάλη φθορά στην κυβέρνηση, αποφασίσθηκε να προταθεί στον κ. Σφακιανάκη η μετακίνησή του σε αναβαθμισμένη, σε σχέση με την αρχική, θέση.

ωρίτερα, με τον έμμεσο υπαινιγμό ότι ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μάλλον διακρίνεται για την ικανότητά του περισσότερο στις δημόσιες σχέσεις, «υποδέχθηκε» στη Βουλή ο κ. Τόσκας, ερώτηση του βουλευτή της .Δ. Δημ. Κυριαζίδη στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με τις κρίσεις των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση