Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Κοινό συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ το 2018
Κοινό συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ το 2018

Κοινό συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ το 2018

Eισηγείται η ομάδα εργασίας των δύο Ενώσεων

Τη διοργάνωση για πρώτη φορά στα χρονικά κοινού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας () και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας () αποφάσισε να εισηγηθεί στα διοικητικά συμβούλια των δύο ενώσεων η κοινή ομάδα εργασίας - που συνεδρίασε χθες στα γραφεία της ΕΝΠΕ.

Η του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί εντός του , όπως και η θεματολογία του θα αποφασιστούν από τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΝΠΕ και μετά από νέα εισήγηση της κοινής ομάδας εργασίας, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου τόσο πριν όσο και μετά τα ετήσια τακτικά συνέδρια των δύο Ενώσεων (30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου της , 8-9 Δεκεμβρίου της ΕΝΠΕ).

Στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας επαναβεβαιώθηκε «η ισχύς εν τη ενώσει» ως βασική αρχή του αυτοδιοικητικού κινήματος και επισημάνθηκε ότι όσα ενώνουν Περιφέρειες και Δήμους είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα λίγα τους χωρίζουν.

Κοινή συνισταμένη των εισηγήσεων ήταν ότι η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ο φτωχός συγγενής στην εν αντιθέσει με ό,τι ισχύει στις ώριμες Δημοκρατίες και τα ανεπτυγμένα κράτη του πλανήτη καθώς και ότι η ουσιαστική αποκέντρωση στην κατεύθυνση μετεξέλιξης της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή και Τοπική Διακυβέρνηση είναι βασική προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τη νέα αναπτυξιακή της χώρας μας.

«Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε στενά για την από κοινού επίλυση των προβλημάτων μας», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους οι  πρόεδροι της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ  Κ. και  Γιώργος Πατούλης.

Στη συνεδρίαση μετείχαν από την ΕΝΠΕ η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο α’ αντιπρόεδρος  και τα μέλη του Δ.Σ.   Χρήστος Μιχαλάκης και Δημήτρης Μαραβέλιας, ενώ από την ΚΕΔΕ τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Χιωτάκης και Γιάννης Τσιάμης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινή κατασκευή σκίαστρου για τους πολίτες στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου - https://t.co/2arrcIsaVE… -

  • Τροποποίηση της B΄ φάσης του μέτρου κάλυψης των παγίων δαπανών #κάλυψηπαγίωνδαπανών - https://t.co/VgPImsJ6CQ -

  • Τραυματισμός δικυκλιστή σε τροχαίο στην Σκιάθο  #τροχαίοατύχημα - https://t.co/7pG9UvtHmq -

"Αλιεύοντας" την είδηση